Puščavski izziv v Abu Dhabiju osvojil Sunderland pred Quintanillom in Walknerjem (foto, video)

Na prvi postaji FIM svetovnega prvenstva v reljiu so na stopničkah stali znani obrazi.

Puščavski izziv v Abu Dhabiju osvojil Sunderland pred Quintanillom in Walknerjem (foto, video) (foto: Marcel Kin / KTM, Husqvarna, HRC) Marcel Kin / KTM, Husqvarna, HRC
12. 4. 2017

Prva postaja letošnjega FIM svetovnega prvenstva je bil reli Puščavski izziv (Desert Challenge) v sipinah Abu Dhabija. Po petih etapah je zmagal nihče drug kot v Dubaju živeči Britanec Sam Sunderland (KTM 450 Rally) in dokazal, da zmaga na Dakarju ni bila naključje. Z dobrimi šestimi minutami zaostanka je drugo mesto pripadlo lanskoletnemu prvaku v reliju, Čilencu Pablu Quintanilli (Husqvarna), tretji pa je bil bivši MX3 prvak Matthias Walkner (KTM), ki je bil tretji v kar štirih etapah.

»Seveda sem vesel zmage. Ekipa je delovala usklajeno cel teden in zadovoljen sem z opravljenim delom. Zame je to skoraj domača dirka in po tem, ko sem bil večkrat blizu zmage, me tokratni dosežek še toliko bolj osrečuje,« je povedal Sunderland.

Čast Hondine ekipe je vsaj deloma rešil četrtouvrščeni Paolo Goncalves, Francoza, ki sta v svet relija prišla iz endura, Pela Renet in Antoine Meo, pa sta končala na petem in šestem mestu z le 36 sekundami razlike.

Že ta konec tedna (17. - 22. april) se prvenstvo nadaljuje z relijem v Katarju.

Matevž Hribar
video: Tina Torelli
Foto: Marcel Kin / Husqvarna Images, Honda Racing, KTM Images

Video ekipe HRC: