Razplet svetovnega prvenstva v enduru v Franciji iz prve roke (foto, video)

Pretekli vikend se je v francoskem Brignolesu zaključila letošnja sezona svetovnega prvenstva v enduru. O razpletu v posameznih razredih, ukradenih motorjih, vzdušju v boksih, terenu in srčnosti dirkačev.

Razplet svetovnega prvenstva v enduru v Franciji iz prve roke (foto, video) (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
24. 10. 2012

Po tem, ko sem se v soboto vestno javil po prvem dirkaškem dnevu v francoski Provansi, je v nedeljo za javljanje zmanjkalo časa. Dirka, delo, podelitev, delo, še ena podelitev, večerja, ... Spanje, nesrečno soočenje z deževnim vremenom v ponedeljek, ko bi sicer lahko vozil tovarniške KTM-ove in Husabergove dirkalnike ... Slabih tisoč kilometrov dolga vožnja domov, delo, spanje, delo. No, ja, bolje pozno kot nikoli. Torej, kako je bilo?

V soboto ponoči so iz ograjenega in 'varovanega' parc fermeja nepridipravi spleli tri motorje. O tem se dan kasneje ni dosti govorilo, vedelo pa se je. Zaradi kraje je komisija FIM razveljavila nedeljsko dirko, zato na lestvici skupnih rezultatov na zadnji dirki namesto številke najdete črtico (-). Ne bi bilo fer, da bi nekdo ukraden motor nadomestil z novim, še bolj nepošteno pa bi bilo do dirkača, ki nadomestnega motorja niti ni imel. Podrobnosti o kraji mi niso znane. In ne, nisem bil jaz.

Nedeljska dirka je bila vseeno izpeljana v celoti, saj je bilo akcije željnih gledalcev kar precej, vreme pa je tudi vzdržalo kljub slabi napovedi. Posebnih presenečenj ni bilo, saj so na vrhu razredov E1, E2, E3 in EJ stali isti dirkači kot v soboto. Nekoliko manj pričakovano je v razredu E2 spet zmagal Johnny Aubert (KTM), ki je v Franciji podaljšal pogodbo s KTM-ovo tovarniško ekipo (tule poglejte njegov video). To je bila letos tretja Johnnyjeva zmaga, v tabeli z njegovimi rezultati pa zija tudi pet debelih ničel. Skupno je končal na petem mestu, kar je nedvomno pod pričakovanji bivšega prvaka in manj, kot si želijo njegovi sponzorji na čelu z rdečim bikom.

Prvak v razredu E2 (do 450 kubičnih centimetrov) je v Franciji postal domačin Pierre-Alexandre Renet, ki je tako Husabergu po dooolgih 14 letih privozil naslov prvaka. Renet je tudi prvi voznik, ki je osvojil tako motokros (MX3 leta 2009) kot enduro svetovno prvenstvo (E2, letos). Na drugem mestu je skupno končal KTM-ovec Cristobal Guerrero, na tretjem pa lanskoletni prvak Juha Salminen (Husqvarna). Husqvarna letos z rezultati res ne more biti zadovoljna, saj je Salminenovo tretje mesto njihova najboljša uvrstitev.

V točkovanju proizvajalcev je KTM dominiral v vseh razredih: v E1 pred HM Hondo in Husqvarno, v E2 pred Husabergom in Husqvarno in v E3 pred Husabergom in TM-om. Šef ekipe oranžnih, Italijan Fabio Farioli, je bil suvereno zalit s šampanjcem. Tudi zmagovalca (že po prejšnji rundi na Finskem) v razredih E1 (Antoine Meo) in E3 (Cristophe Nambotin) sta člana KTM-ove tovarniške ekipe, med juniorji pa je zmagal Mathias Belino, ki pa vozi tovarniškega Husaberga – torej stroj iz KTM-ove hčerinske znamke.

Še komentar po moji prvi novinarski udeležbi na tekmi svetovnega prvenstva v enduru. Prvič: fantje in dekleta (ja, tekmujejo v ločenem prvenstvu in so hitra kot ... kot naši fantje) letijo, da jih je veselje gledati. Tempo je na hitrostnih preizkušnjah oba dneva neverjeten. Video posnetki lažejo – to je treba videti na lastne oči. Tako da če si kdo želi preizkusiti v enduru z najboljšimi na svetu, naj pridno gara. Tempo je hud! Sam teren je, vsaj kar sem imel priložnost videti, v celoti dokaj nezahtevno prevozen, vključno z ekstremnim testom. Ni klancev, pod katerimi bi bilo dirkačem treba obračati. Verjetno bi bilo pa stanje drugačno, če bi se ulil dež.

Drugič: tako sproščene scene nisem doživel na nobeni motokros, endurance, superbike ali kaj šele MotoGP dirki. Ko se med boksi pojavi svetovni prvak, okrog njega ni nobenih varnostnikov; za intervju se dogovoriš brez posrednika (PR-ovca) kar 'na ulici', fantje iz različnih ekip si pred dirko dirko z nasmehom sežejo v roke in sproščeno debatirajo.

Deloma je za to 'krivo' dejstvo, da v enduru ni neposrednega boja 'na komolec'. Dirkači tekmujejo s terenom in štoparico in ne direktno eden proti drugemu kot v prej omenjenih zvrsteh motošporta. Drugi, morda še bolj pomemben faktor, pa je manjši pritisk (sicer še vedno številnih) gledalcev in medijev (eno z drugim). Dirkači so zelo na tleh.

Na koncu so, jebiga, brez čelad zakurili gume in se ga po nedeljski zadnji večerji tudi suvereno napili. Seveda ne vsi, še bolj kot dirkači njihovi prijatelji-navijači in kak mehanik. V nedeljo ponoči so francosko zemljo zamenjali z mizami, politimi z žajfnico, motorje pa so zamenjala gola pleča. Obiskovalci Erzberga gotovo veste, o čem govorim.

Morda se motim in je Jorge pod usnjenim kombinezonom ful velik party maniak, a občutek imam, da se po zaključni MotoGP dirki v Valenciji ne bo v gatah dričal po gasilskih mizah.

Matevž Hribar

Video promotorja prvenstva:

Husabergov video:

KTM-ov video: