Red Bull Romaniacs, 2. etapa

Na drugi etapi romunskega enduro relija je povedel zmagovalec prologa Galindo, sledijo pa mu Lettenbichler, Despres in Birch. Prevozili so kar 270 kilometrov hitrih terenov!

18. 8. 2009

Včeraj se je dirka za en dan preselila v Petrosani jugozahodno od mesta Sibiu, kjer so vsi vozniki in mehaniki tudi prenočili. Etapa je bila dolga in hitra, saj so dirkači morali prevoziti kar 270 kilometrov. To je bilo kot kaže po godu Xavieru Galindo-Arbonesu, ki je s KTM-om prišel prvi v cilj pred Andreasom Lettenbichlerjem (BMW). Na tretjem in četrtem mestu sta končala še dva 'oranžna', Despres in Birch.

Xavier je po dirki povedal: "Dirko ljubim in sovražim hkrati, saj so hitri odseki zelo uživaški, obenem pa tudi zelo nevarni, saj se neprestano vozi na meji zmogljivosti, " njegov glavni tekmec na drugi etapi, Lettenbichler pa:" Na servisni točki sem dohitel Xavierja in odtlej sva vozila skupaj. Nekajkrat sva izmenjala vodstvo, a nihče ni mogel pobegniti. Niti trenutek dirka ni bila dolgočasna."

Nad 'rejlistično' izbiro terenov pa ni bil preveč navdušen lanskoletni zmagovalec Graham Jarvis: "Razmere danes res niso bile dovolj ekstremne, da bi lahko pokazal svoje sposobnosti in zato nisem mogel slediti vodilnim. Upam, da nas jutri čakajo bolj zahtevne preizkušnje."

Danes, torej 18.8.2009, se dirkači vračajo v Sibiu, čaka jih najdaljša preizkušnja na dirki. V skupnem seštevku se časi prvih treh razlikujejo za manj kot pol minute, kar kaže na napet boj za prestol. Za rezultate ostalih lahko pobrskate tule.

Matevž Hribar