Red Bull Straight Rhytm: pol milje, ogromno skokov, poln plin in šov z zvezdniki (video)

Leto je naokoli in spet je napočil čas za unikatno dirko sezone, kjer se tekmovalci na pol milje dolgi stezi brez zavojev pomerijo ena na ena.

22. 10. 2017

Težko pričakovani dogodek se je v soboto ponoči odvijal v Kaliforniji, natančneje v Pomoni. Dirka je posebna tudi zato, ker se je vsako leto udeležijo že upokojeni tekmovalci ali pa celo dirkači drugih motošportnih panog, kot so freestyle, enduro, superenduro ... Prav nič drugače ni bilo tudi letos, saj so se na štartu pojavili bivši motokrosist in superkrosist Ryan Villopoto, voznik ameriškega cross countryja Ryan Sipes in celo zvezda superendura Colton Haaker.

Na spodnjem videu si lahko ogledate, kako se je na letošnji tovrstni stezi znašel Villopoto.

Prvič v zgodovini je Red Bull Straight Rhytm gostil kar tri kategorije: dvotaktne motorje, 250-kubične štiritaktnike in 450-kubične štiritaktnike. Ravno to pa je na tekmo prineslo tudi največjega ljubljenca publike Ronnija Maca, ki s svojo značilno opravo in 250-kubično dvotaktno na videz razpadlo in polomljeno Hondo ukrade šov, kjerkoli se pač pojavi. Na svojem Instagram profilu pogosto objavlja posnetke vožnje, ki se na prvi pogled bolj kot profesionalna zdi amaterska, a je Ronnie na dirki z drugim mestom dokazal, da sodi med boljše voznike 'cvajerjev' na svetu.

Lanskoletni naslov je v kategoriji Lites (250-kubični, štiritaktni motorji) po srditem boju v finalu ubranil Shane McElrath, v elitnem razredu pa je sezono na najlepši možen način zaključil Marvin Musquin, ki v celotnem dnevu ni izgubil niti ene vožnje.

Rezultati

450-kubični štiritaktni razred:

1. Marvin Musquin
2. Josh Hansen
3. Broc Tickle
4. Kyle Chisholm

250-kubični štiritaktni razred:

1. Shane McElrath
2. Sean Cantrell
3. Alex Martin
4. Ryan Sipes


Dvotaktni motocikli:

1. Gared Steinke
2. Ronnie Mac
3. Ryan Sipes
4. Ryan Villopoto


Jaka Završan
foto: KTM (Simon Cudby)