Reli Maroko, etapa 4: Na večer pred zadnjo etapo Toni Mulec na skupnem 9. mestu kategorije Rally 2

Povzetek etape : Končna hitrost 172km/h, Price na nosilih in bitka s samim sabo.

Reli Maroko, etapa 4: Na večer pred zadnjo etapo Toni Mulec na skupnem 9. mestu kategorije Rally 2 (foto: toni mulec) toni mulec
6. 10. 2022

Četrta etapa relija Maroko je vsako leto peklenska – in tudi današnja ni bila izjema. Veter se je sicer nekoliko umiril, hitrost pa se je še stopnjevala. Novopečeni slovenski relist Toni Mulec je danes zabeležil tudi svoj osebni rekord: 172km/h po kamniti trasi! Sicer pa se hitrost relija stopnjuje skupaj s Tonijevo željo, da bi se spustil z vajeti in začel zares dirkati. Trenutno 9. mesto v kategoriji Rally2 in skupno 24. mesto motociklistične kategorije morda res niso to, česar je dejansko sposoben, je pa dokaz samokontrole in zrelosti, dveh nujnih rekvizitov za reli Dakar!

»Saj sploh ne vem, kaj naj danes novega povem. Vsaka etapa je težka in hitra, čeprav se mi zdi, da se hitrost stopnjuje dan za dnem – ali pa si samo jaz več upam. Kakorkoli, zagotovo še nikoli nisem tako hitro vozil po kamniti podlagi kot danes – moja končna hitrost je bila 172 km/h! V bistvu je šlo samo za vprašanje, koliko si upaš. Gume so ponovno komaj zdržale etapo, veliko je bilo kompresij in splošno gledano je bilo današnje dikanje precej na meji. Prvi del sem zelo dobro odpeljal, kar se vidi tudi iz rezultatov, ki sem jih dosegal na prvih kontrolnih točkah,« je začetek četrte etape opisal Mulec.

»Nevtralizacija je kot skoraj vsak dan spet malo spremenila ta moj trend – tam je bil Toby Price na nosilih, kar me je malo streznilo, menjali smo potno knjigo, natankali do vrha ... S polnim rezervoarjem sem nato startal bolj počasi, da ne bi naredil napake, pa tudi navigacija je na reliju Maroko že tradicionalno težja v drugem delu etape. Ko me je ujelo nekaj tekmovalcev za mano, mi je bilo jasno, da sem le malo preveč spustil tempo in zopel privil plin. Sicer pa je za mano pozitiven dan, ko sem se znova ogromno naučil. Po eni strani mi je žal, da gre reli proti koncu, saj rabim več treninga pred Dakarjem, po drugi strani pa komaj čakam, da ta pritisk popusti in da jutri zapeljem čez ciljno črto.«

Zadnja etapa relija Maroko (185 km speciala in 189 km povezovalne etape) bo tekmovalce in karavano zopet pripeljala nazaj v Agadir in na zmagovalni oder, kjer se bodo delile nagrade in vstopnice za Dakar.