Slovenci razkrili reprezentanco za pokal narodov

Po dirki v Švici je selektor slovenske reprezentance Bogomir Gajser razkril trojico, ki bo na letošnjem pokalu narodov branila naše barve.

Slovenci razkrili reprezentanco za pokal narodov (foto: hondaproracing.com, AMZS, Jaka Završan) hondaproracing.com, AMZS, Jaka Završan
13. 8. 2017

Dirka za pokal narodov velja za najbolj prestižno dirko v sezoni, zato se je je prijel tudi vzdevek Olimpijada motokrosa. Le ta bo letos potekala v nedeljo, 1. oktobra v Matterley Basinu (Velika Britanija).

Slovenske barve bodo po odločitvi našega selektorja branili Tim Gajser (MXGP), Jan Pancar (MX2) in Jernej Irt (MX Open). Tim Gajser bo po dveh izjemnih sezonah v najmočnejši konkurenci na svetu zagotovo naš najmočnejši člen. Mesto v reprezentanci si je z izjemno borbeno vožnjo minuli vikend v Švici zaslužil tudi Jernej Irt, medtem ko je Jan Pancar skozi celotno sezono pod okriljem italijanske tovarniške ekipe Yamahe dosegal dobre rezultate in se na tekmah že spopadal s hudo konkurenco. Prav tako je mladi Pancar že lani nastopil v članski reprezentanci in upravičil zaupanje Gajserja.  

Bogomir Gajser:

»Slovenske tekmovalce spremljam na dirkah v tujini in doma, vsak vikend so pod drobnogledom. Vedno opazujem, kako jim gre. Lani sem prevzel selektorsko funkcijo in mislim, da se reprezentančne tekme lotevamo zelo strokovno. Pri izbiri je pomembna celotna sezona, največ pa seveda zadnji rezultati, tehnika in vzdržljivost.«

Tekmovanje za pokal narodov se bo začelo v soboto, 30. septembra, ko bodo motokrosisti odpeljali pomembne kvalifikacijske dirke. Najboljših dvajset reprezentanc se bo v nedeljo, 1. oktobra, v treh finalnih dirkah udarilo za naslov svetovnega prvaka, ostale reprezentance pa bodo tekmovale v B-finalu. Lani se je Tim Gajser tik pred dirko na treningu poškodoval. Reprezentanca je brez Gajserja za las zgrešila uvrstitev v veliki finale in na koncu osvojila triindvajseto mesto.


Jaka Završan

Foto: hondaproracing.com, AMZS, Jaka Završan