Speedway: Žagar poškodovan, v Krškem bo od Slovencev nastopil le Ivačič

V soboto bo stadion v Krškem priča Veliki nagradi Slovenije, a žal brez našega najboljšega spidvejista.

Speedway: Žagar poškodovan, v Krškem bo od Slovencev nastopil le Ivačič (foto: Mediaspeed.net) Mediaspeed.net
6. 9. 2018

Iz športnega oddelka naše panožne zveze smo prejeli obvestilo, da bo tokratna Velika nagrada Slovenije v spidveju, ki je na sporedu to soboto v Krškem, minila brez nastopa Mateja Žagarja, saj je na dirki poljske profesionalne lige prejšnji teden padel in utrpel močan pretres možganov. Tako bo edini domači predstavnik na dirki Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, ki je za dirko dobil posebno vabilo organizatorja. Ob tem bosta na prizorišču še dva rezervna dirkača: Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Denis Štojs (AMD Krško).

»Žal mi je, da sem zaradi težav z očmi in migrenskih glavobolov, ki so pri meni ob padcih s pretresom možganov že stalnica, moral sprejeti verjetno eno od najtežjih odločitev v svoji karieri in po posvetu z zdravnikom, ki mi je predpisal strogo mirovanje ter počitek v temi, odpovedati nastop na domači dirki pred svojimi navijači. Morda bi lahko šel na motor že teden po padcu, a verjemite mi, da ne smem tvegati, saj si želim dirkati še deset let, in ne samo naslednjih sedem dni. Seveda bom stiskal pesti za Matica, pa tudi za to, da se bom lahko že čez dva tedna znova vrnil med najboljše,« je povedal Matej Žagar.

V Krškem bo v petek, 7. septembra, ob 16. uri uradni žreb, uro pozneje pa še uradni trening. V soboto, 8. septembra, se program začne ob 15. uri, najpomembnejše vožnje pa ob 19. uri.

»Na svoj prvi nastop med elito s številko 16 sem se pripravil z novim motorjem, pa tudi s kar nekaj nasveti prav Mateja Žagarja, s katerim letos zelo dobro sodelujem, zato upam, da mi bo v Krškem uspelo opozoriti nase in največjim asom odščipniti tudi kaj točk,« je pred dirko strnil svoj pogled Matic Ivačič, ki je letos uspešno nastopal tudi v drugi poljski ligi: »Nabiram si zelo potrebne izkušnje ter se merim z vozniki, ki mi pomagajo, da sem boljši in bolj zrel dirkač«.