Žalostno! Spidvejisti v Šiški odpeljali zadnji krog

Spidvejisti kluba AMTK Ljubljana so danes na stadionu Ilirija v Šiški opravili zadnji trening pred zaprtjem steze z dolgoletno tradicijo. 

Žalostno! Spidvejisti v Šiški odpeljali zadnji krog (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
28. 5. 2020

Avto moto touring klub Ljubljana v Zgornji Šiški deluje že vse od leta 1963. V tem času se je uveljavil kot najmočnejši slovenski klub, ki se lahko pohvali z 28
naslovi državnega prvaka med posamezniki in 26 naslovi državnega prvaka med društvi. Kakorkoli že, pa je situacija v Sloveniji, predvsem pa v Ljubljani v tej motošportni panogi daleč od idealne, saj se v prestolnici s tem tednom izteka najemna pogodba za uporabo stadiona. 

Rado Stojanovič, predsednik AMTK Ljubljana: "Vsa leta je AMTK Ljubljana korektno plačeval najemnino za stadion, ob koncu sezone 2019 pa smo od lastnika športnega parka Ilirija - ZŠD Ilirija dobili odpoved najemne pogodbe za stadion, kar pomeni, da spidvej steze in drugih spremljajočih objektov, ki smo jih nedvoumno zgradili sami in so spidveju služili 57 let, ne moremo več uporabljati. Žal sta kapitalizem in svetost zasebne lastnine neusmiljena, to pa je privedlo do konca vrhunske športne discipline."

Čeprav so v klubu nenehno iskali rešitev v obliki izgradnje steze na drugi lokaciji, je vse skupaj na žalost naletelo na gluha ušesa. To posledično pomeni, da Ljubljana uradno ostaja brez izjemno atraktivnega športa, ki je dolga leta nasmeh na obraz risal tako voznikom kot tudi gledalcem.