Test opreme za motokros: Moose M1, kakovostna oprema po razumni ceni

Moose spada med malo manj znane proizvajalce motokrosistične opreme, a mislim, da je to krivično, saj na področju kakovosti, udobja in videza pozitivno presenečajo iz leta v leto.

10. 1. 2018

Moose ima tako kot lani v letu 2018 tri kolekcije: Qualifier, M1 in Sahara. Prva pozitivna stvar Moosa je, da vas nakup ne bo premočno udaril po žepu, saj je za komplet opreme Qualifier potrebno odšteti le 110 evrov. Malo globje v žep je potrebno seči za nakup opreme M1, katero sem imel možnost preizkusiti in priznati moram, da me je navdušila. Ne le, da so pri Moosu z dizajnom in barvnimi kombinacijami iz leta v leto vedno bolj inovativni, temveč je oprema tudi zelo kakovostna. S kompletom M1 sem opravil že nemalo treningov (in tudi prvi test Suzukija RM-Z450) in hlače se pri kolenih (kjer se to zgodi najhitreje) niso strgale. Prav tako se mi zdi debelina dresa ravno pravšnja, saj me na treningih v zimskem času varuje pred mrazom, obenem pa me pri vožnji ne ovira.

   

Kot že samo ime kolekcije Sahara napoveduje so pri Moosu mislili tudi na tiste najbolj vroče dni, v katerih motokrosistu ogromno pomeni, da mu na vsake toliko zapiha v telo. To so dosegli s tem, da so opreme tovrstne kolekcije izredno tanke in zračne.

Celotno kolekcijo si lahko ogledate na spletni strani mooseracing.com.

Jaka Završan
foto: Peter Kavčič, Moose