Tim Gajser brezkompromisno do nove skupne zmage pod štajersko avtocesto

Zadnja nedelja v aprilu je domačim ljubiteljem motokrosa postregla z vrhunsko adrenalinsko predstavo, saj so se na stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah na drugi dirki pomerili naši najboljši motokrosisti. Tim Gajser je slavil z dvojno zmago v razredu pen, Jan Pancar pa prav tako z ogromnim naskokom v razredu MX2. V razredu MX 125 pa mladi Matevž Robek. Vseh 78 tekmovalcev je štartalo tudi na novi, inovativni plastični štartni podlagi, ki so jo izdelali v avstrijskem podjetju Isokon, natančneje v slovenski lokalni podružnici.

30. 4. 2017

Tekmovalci v kategoriji podmladka so se zopet veselili družbe njihovega velikega vzornika Tima Gajserja, a tokrat so vsi v kategorijah MX 50, MX 65 in MX 85 nastopali le za pokalno, oziroma amatersko tekmovanje, saj so naši najboljši med mladimi tokrat nabirali izkušnje na dirki za evropsko prvenstvo do 65 in 85 kubičnih centimetrov in je bila konkurenca nekoliko okrnjena. A to ni prikrajšalo gledalce za dobro predstavo na dirkah. V razredu MX50 je zmagal Vrh Miha, v razredu MX 65 Žiga Grebenc in v kategoriji MX 85 Mia Ribić.

V kraljevem razredu MX Open je Tim Gajser vozil na polno in to dirko izkoristil za zelo dober trening. 'Tokrat sem imel zaradi nove posebne podlage na štartu nekaj težav saj enostavno nisem vedel s koliko plina naj štartam, zato tudi v prvi vožnji nisem prišel na prvo mesto že v prvi ovinek. Ampak potem sem odpeljal v dobre tempu in užival v vožnji. V drugo je šlo po mojem načrtu in sem povedel že takoj po štartu. Proga sicer ne dopušča veliko različnih linij, a vseeno je bil to zame dober trening.'

Dobre konkurence je bil vesel tudi Klemen Gerčar, ki je priznal, da mu dirkanje s Timom predstavlja prav poseben motiv: 'Da lahko štartam ob Timu in poskušam čim dlje držati stik z njim je zame odlično, saj potrebujem težke dirke in predvsem malce več sproščenosti v uvodnih krogih. Vse to mi , na dirkah bo pomagalo do boljših rezultatov na svetovnem prvenstvu na dirkah MXGP.' Za tretje mesto sta se v obeh vožnjah borila na nož Luka Kutnar in Aljoša Molnar. Na koncu je na tretjo stopničko stopil Luka Kutnar.

V razredu MX2 je Jan Pancar dokazal, da ni po naključju član Yamahine mladinske tovarniške ekipe za EMX in je z veliko prednostjo slavil pred hrvaškim kolegom Luko Crnkovičem. Tretje mesto je osvojil koprčan Miha Bubnič.

V kategoriji MX125, kjer se kalijo mladinci pred vstopom v člansko konkurenco je z drugim in prvim mestom zmagal Matevž Robek. Luka, Milec, ki je sicer pokazal izjemno hitrost je v prvi vožnji padel in osvojil šele peto mesto. Na koncu mu je zmaga v drugi vožnji prinesla skupno drugo mesto. Tretjega mesta se je razveselil Žan Rijavec.

 

Kategorija veteranov je postregla z zanimivim dvobojem med Bogomirjem Gajserjem in Borutom Koščakom, na koncu ga je v obeh vožnjah dobil mlajši Borut Koščak. Dvoboj je sicer bolj prestižnega značaja saj sta oba tekmovalca zanesljivo zmagala vsak v svoji kategoriji.  V kategoriji veterani 40 torej Borut Koščak, pri veteranih 50 pa ljubljenec občinstva Bogomir Gajser. Ti so se še posebno razveselili pokalov iz rok virtuoza Roberta Kotarja, svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko.

Naslednja dirka za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 14. Maja v Stranski vasi pri Semiču, kjer bo Tim Gajser v družbi naših najboljših dirkal na skrajnem jugo-vzhodu Slovenije. Vsi ljubitelji motošporta in adrenalina vsekakor vabljeni v Belo Krajino.

Peter Kavčič

Foto: Peter Kavčič