Tim Gajser pred začetkom nove sezone: »Težko je opisati, kako dobro se počutim na novem motociklu«

Po osvojitvi naslova italijanskega državnega prvaka, je trikratni svetovni prvak svoje misli že usmeril na svetovno prvenstvo, ki se začne 1. marca.

Tim Gajser pred začetkom nove sezone: »Težko je opisati, kako dobro se počutim na novem motociklu« (foto: Honda (Bavo Swijgers)) Honda (Bavo Swijgers)
12. 2. 2020

V novo desetletje Tim Gajser vstopa kot trikratni svetovni prvak, kar prinaša veliko breme, ki pa ga zna Makolčan odlično nositi. To je dokazal že nemalokrat, nazadnje prav letos, na pripravljalnih dirkah odprtega italijanskega državnega prvenstva, kjer je tovarniški voznik Honde beležil zmago za zmago. Nekaj zaslug ima pri tem zagotovo tudi na novo razvit motocikel, ki je po besedah Tima, še veliko boljši kot lanski, prav tako pa si ekipo, od letošnje sezone dalje, Gajser deli z Avstralcem Mitchem Evansem, s katerim se odlično razume.

Poleg naštetega pa navdušuje tudi dejstvo, da bo uvodno dirko svetovnega prvenstva gostil Matterley Basin, ki velja za eno izmed Timovih najljubših stez. Naj omenimo, da bo po dolgih letih, prva dirka sezone zopet potekala na evropskih tleh, v koledar pa so organizatorji vključili tudi nekaj novih prog, kot sta Finska in Jakarta, prav tako pa se v karavano vrača italijanska Maggiora in Španija.

Tim Gajser

»Lanska sezona je bila zame sanjska, dobre občutke pa mi je uspelo prenesti tudi v pripravljalno obdobje, katerega smo z ekipo do potankosti izkoristili za testiranja in nastavitve motocikla, tako da se na njem počutim zelo domače. Kot ste opazili, je motocikel doživel ogromno sprememb, praktično bi lahko rekel, da je povsem nov in res se mi zdi fascinantno, da je že tako odličen motocikel, s katerim sem vozil lani, lahko doživel toliko izboljšav. K temu sva nekoliko pripomogla tudi Hondina voznika, torej jaz in Mitch. Slednji je v ekipo prinesel kar nekaj svežine, saj s svojim značilnim avstralskim karakterjem, sproščenostjo in duhovitostjo dobro vpliva na vso ekipo. Gre za izredno talentiranega fanta, ki se na 450-kubičnem motociklu odlično znajde, zato mislim, da bo v prihodnosti nanj še potrebno računati.«

V Anglijo tudi Pancar

Slovenci pa bomo lahko letos pesti stiskali tudi za Jana Pancarja, ki bo z novo ekipo Racestore Beddini nastopal v svetovnem prvenstvu v razredu MX2. Jan se bo zagotovo udeležil vseh dirk, ki bodo potekale na evropskih tleh, po slišanem sodeč pa se zna zgoditi, da bo ekipa odpotovala tudi na bolj oddaljena prizorišča, a je to odvisno predvsem od predstav in rezultatov, ki jih bo do tedaj pokazal 19-letnik.

V evropskem prvenstvu bo naše najmočnejše orožje Jaka Peklaj, ki bo v 85-kubičnem razredu nastopil na conskem evropskem prvenstvu, kar ga s skupno uvrstitvijo med najboljših deset uvršča v finale v Loketu. Jaka je na današnji tiskovni konferenci povedal, da je njegov cilj jasen in to je uvrstitev med najboljše tri na tovrstni dirki. Dodal je tudi, da se v ekipi SixtyTwo Motosport, katere lastnik je po lanskoletni sezoni upokojeni Klemen Gerčar, počuti odlično ter da že komaj čaka na prihajajočo sezono.