Tim Gajser pripravljen na nadaljevanje sezone (video)

Čeprav bi najboljši motokrosisti sveta v tem času v normalnih okoliščinah opravili že z dobršnim delom sezone, pa je letos zaradi koronavirusa vse skupaj postavljeno na glavo. 

Tim Gajser pripravljen na nadaljevanje sezone (video) (foto: Bavo Swijgers (HRC)) Bavo Swijgers (HRC)
2. 7. 2020

Svetovno prvenstvo v motokrosu se je letos začelo z marcem, a je organizatorjem zaradi razglasitve pandemije uspelo pod streho spraviti le dve dirki. Naj spomnimo, da se je naš šampion Tim Gajser na uvodnih dveh preizkušnjah odlično odrezal in tako v Angliji kot tudi na Nizozemskem končal kot drugi. Prav na tem mestu se tovarniški voznik Honde nahaja tudi v skupnem seštevku, za vodilnim Herlingsom pa zaostaja za devet točk

Dolg premor od dirkanja pa trikratni svetovni prvak še zdaleč ne izkorišča le za počitek, temveč se intenzivno pripravlja na nadaljevanje sezone. V tem času se je Gajser udeležil tudi dveh dirk slovenskega državnega prvenstva, kjer je brez konkurence dobil vse vožnje, razen ene, v kateri mu jo je zagodel motocikel.

Po najboljšem scenariju bomo pesti za našega šampiona lahko stiskali že čez dober mesec, saj naj bi 9. avgusta tretjo dirko sezone gostila Latvija. Urnik pa bo nato izjemno naporen, saj bo motokrosiste skoraj vsak vikend čakala nova preizkušnja.