Tim Gajser še tretjič letos do zmage na svetovnem prvenstvu!

Po fantastični zmagi v italijanski Maggiori, pred tednom dni kjer je dokazal svojo zrelost s premišljeno vožnjo v ekstremnih blatnih razmerah, je Tim zopet stopil na najvišjo stopničko. V Nemčiji je tako še tretjič v letošnji sezoni okusil slast zmagovalnega šampanjca.

Tim Gajser še tretjič letos do zmage na svetovnem prvenstvu! (foto: moštva) moštva
22. 6. 2015

Na deseti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v nemškem Teutschenthalu je v razredu MX2 Tim Gajser slavil v prvi vožnji, v drugi je bil drugi in si tako privozil 47 točk, kar je zadoščalo za skupno zmago. Da bo to uspešen dan, je nakazal že z zmago v kvalifikacijah, ki mu je omogočila izbiro startnega položaja za dirko.

V prvi vožnji se je po nekoliko slabšem startu hitro prebil na drugo mesto, iz katerega je napadal vodilnega Rusa Aleksandra Tonkova. Ta je kmalu naredil napako in odneslo ga je v zaščitno ogrado. Tim je ostal na prvem mestu vse do konca prve vožnje, v drugi pa se je zadovoljil z drugim mestom, ki mu je zadoščalo za skupno zmago. V drugi vožnji je slavil Britanec Max Anstie, ki je dirko v Nemčiji končal na drugem mestu, tretji je bil Guillod.

Poleg Tonkova, ki je dirko končal ob progi in brez točk, je prvo vožnjo s padcem in ničlo sklenil tudi vodilni v skupnem seštevku Jeffery Herlings. Timov največji tekmec je že na prvem skoku naredil usodno napako in grdo padel, posledica pa ... zlomljena ključnica in hitra vrnitev v domovino na operacijo!

Tim se je z zmago in novimi 47 točkami prebil na drugo mesto v skupnem seštevku! Ima 298 točk, vodilni Herlings jih ima 398, tretjeuvrščeni pa ima točko manj kot naš Tim. Pestro bo!

V razredu MXGP je bil edini slovenski predstavnik Klemen Gerčar, ki je končal na skupno 23. mestu. Nemško dirko je v tem razredu dobil Febvre s 47 točkami, Paulin je bil drugi s 45, Strijbos pa tretji s 36 točkami. V skupnem seštevku vodi Febvre s 369 točkami, Slovenca Matevž Irt in Klemen Gerčar pa sta na 34. in 35. mestu, oba s po devetimi točkami.

Naslednja dirka za točke svetovnega prvenstva dirkače čaka čez dva tedna v švedski Uddevali. Še prej pa bomo videli Tima in Klemena na dirki za slovensko državno prvenstvo v Mačkovcih, ki bo že ta teden, natančnehje na dan državnosti 25.6. Ne zamudite te enkratne priložnosti kjer boste lahko tudi v živo čestitali Timu za izjemne dosežke.

Tule si lahko ogledate vrhunce dirke v Nemčiji:

PeK

Foto: moštva