Tim Gajser svetovni podprvak

Tim Gajser je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Franciji na dirkališču Gueugnon zasedel drugo mesto v kategoriji 85 kubičnih centimetrov.

25. 8. 2010

Tim Gajser, ki velja za enega najobetajnevših mladih motokrosistov na svetu, je začel svoj nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu s prvim časom prostega treninga, na kvalifikacijah pa zaradi poškodb sotekmovalcev in prekinitve samih kvalifikacij postavil četrti čas.

V prvi vožnji finala je kljub slabšemu štartu prišel do vodilnega in ob zapletu pri prehitevanju napravil napako, ki ga je stala treh mest na koncu vožnje. V drugi vožnji je štartal bolje, že v prvem krogu prevzel vodstvo, ki ga ni izpustil do cilja. V skupnem seštevku je zasedel drugo mesto in naslov svetovnega podprvaka.

Ostali slovenski predstavniki so se uvrstili na naslednja mesta. V kategoriji 65 ccm je Jan Pancar zasedel v Last chance kvalifikacijski dirki 14. mesto, Luka Milec pa je odstopil. V kategoriji 85 ccm so po kvalifikacijah z nastopi končali: Anej Braniselj na 46. mestu, Matic Milec na 47. mestu in Miran kovačič z odstopom zaradi poškodbe.

V kategoriji 125 ccm je v finalu nastopil Rok Rus, ki je končal na 36. mestu, medtem ko sta Dejan Zver in Jaka Juvan končala z nastopom po Last chance kvalifikacijski dirki. Zver je končal na devetem mestu in Juvan na desetem mestu.

Matjaž Košir