Tim Gajser že odšteva do začetka sezone

Čeprav smo šele dobro vstopili v februar pa se svetovna motokrosistična elita, z aktualnim svetovnim prvakom na čelu, že spogleduje s pričetkom sezone v Omanu.

Tim Gajser že odšteva do začetka sezone (foto: Bavo Swijgers (Honda)) Bavo Swijgers (Honda)
8. 2. 2021

Lanskoletna sezona je Slovencem ostala v izjemnem spominu, saj je Tim Gajser osvojil drugi zaporedni in obenem že svoj četrti naslov svetovnega prvaka. Nekaj časa za počitek pa si je Tim vzel šele po testiranju, ki ga je z ekipo opravil v Italiji zgolj par dni po koncu sezone, vse v želji postati eden izmed redkih voznikov, kateremu bo uspelo osvojiti tri zaporedne naslove.

Tim Gajser:

"Čas po koncu sezone sem dobro izkoristil, saj sem decembra še trdo treniral, nato pa sem si vzel nekaj časa za počitek. Sedaj smo z ekipo na Sardiniji, kjer nameravamo ostati približno mesec dni ter ta čas temeljito izkoristiti za treninge na motorju ter za piljenje kondicijske priprave. V načrtu imamo odpeljati tri dirke odprtega italijanskega državnega prvenstva ter s tem na prvo dirko v Oman priti kar se da dobro pripravljeni. Dodam lahko še, da se začetka nove sezone zelo veselim, predvsem pa upam, da bodo letos na dirkah lahko prisotni tudi gledalci."

V spodnjem videu pa si lahko še enkrat ogledate vožnjo, s katero si je Tim, kljub težavam s sklopko, privozil svoj četrti naslov svetovnega prvaka.