To soboto se v Ajdovščini obeta pravi 'crosscountry' spektakel

Po prvi dirki slovenskega prvenstva v 'crosscountryju' v Lembergu, kjer se je pomerilo kar 157 tekmovalcev, se v Ajdovščini obeta pravi spektakel. Svojo udeležbo sta napovedala oba najboljša avstrijska voznika Muller (zmagovalec prve dirke) in Hirschmugl, domačo čast pa bodo branili Špindler, Kragelj in Može. Po končanih tekmovanjih pa bo sledila še zabava z Dj-jem Lucenzom.

17. 5. 2012

Organizator se je za to priložnost še posebej potrudil in pripravil progo, ki bo prevozna za vse začetnike, najboljšim pa bo nudila dovolj izzivov, da njim in gledalcem ne bo dolgčas. Vsekakor bo veliko vozniških užitkov ponudil del steze, ki je prav posebno pripravljen in zglajen v stilu dirk v ZDA in še najbolj spominja na peščeno podlago.

Z dirkanjem bodo začeli že ob 10. uri, nato pa se bodo razvrstile vožnje še vse tja do 17. ure, ko bodo s svojo dirko končali vedno atraktivni vozniki štirikolesnikov.

Organizator vsem, ki se bodo prvič podali na dirko in tistim, ki nimajo licence sporoča tudi to, da se dirke lahko udeležijo le z veljavnim zdravniškim potrdilom, ki ga izda osebni zdravnik ali zdravnik medicine dela in športa. Prav tako se bodo ob prijavi pregledale tudi čelade, oziroma njihova homologacija v skladu s FIM pravilnikom.

To soboto v Ajdovščini vsem željnim adrenalina, dirk in zabave vsekakor ne bo dolgčas.

Koledar dirk SXC 2012
1. 21.4. Lemberg
2. 19.5. Ajdovščina-Vipava
3. 30.6. Slovenske Konjice
4. 28.7. Boltija
5. 1.9. Orehova Vas
6. 29.9. Šentvid pri Stični
7. 6.10. Paha (Otočec)
8. 20.10. Dragonja

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr, dodatne informacije pa na www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com.