To soboto v Ljubljani uvod v slovensko sezono spidveja

Stadion Ilirije v Zg. Šiški bo v soboto končno odprl dolgo pričakovano spidvej sezono še na slovenskih tleh.

10. 4. 2013

Premierna dirka v nadvse obetajočo leto za vse navdušence nad metanolskim moto športom bo druga preizkušnja članskega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške. Dirka se bo pričela ob 15. uri (uradni trening ob 13.00).

Po prvi od štirih dirk za letošnji naslov državnega prvaka, ki je bila minulo soboto v hrvaškem Goričanu, je postregla z zanimivim razpletom. Matej Žagar je bil tako pred finalno vožnjo bil še edini nepremagani voznik, prav v odločilni vožnji za stopničke na dirki pa je moral priznati premoč domačina, hrvaškega prvaka Jurice Pavlica.

Domači oval bo tako za Žagarja najboljša priložnost za maščevanje najboljšemu južnemu sosedu. Kar precej pa sta ostala dolžna tudi njegova klubska kolega iz AMTK Ljubljana Maks Gregorič in Matic Voldrih, ki bosta pred domačimi gledalci zagotovo želela popraviti mlačen vtis iz prve dirke. Predvsem Gregorič, lanski podprvak je tisti, ki se bo moral pošteno potruditi, če bo želel privoziti do mest, ki zagotavljajo nastope v letošnjih svetovnih in evropskih prvenstvih.

Komisija za spidvej pri AMZS je namreč že pred sezono odločila, da bodo potniki za najprestižnejše dirke ter člani reprezentance na ekipnih dirkah prav najboljši v seštevku državnega prvenstva. Ob Žagarju najboljši slovenski voznik pa bi naj po zagotovilu iz AMD Krško imel tudi čast nastopiti sedmega septembra na dirki za VN Slovenije, ki bo v Krškem v okviru Speedway Grand Prix serije.

Trenutno odlično kaže Aleksandru Čondi iz ST Lendava ter Samu Kukovici (AMD Krško), ki sta minuli teden v Goričanu osvojila tretje oz. četrto mesto. Ker pa Ljubljančani na svojih tleh ponavadi res dobro vozijo, si lahko to soboto obetamo še eno odlično predstavo.

Da bo dirka še bolj pestra, bodo štartno listo popestrili vozniki iz Slovaške in Avstrije.

Posebej zanimive vožnje rednega dela dirke:
8.: Ivačič, Pavlic, Žagar, Gappmaier
9. Kukovica, Gappmaier, Gregorič, Voldrih
16.: Pečnik, Kukovica, Ivačič, Čonda

Točke po prvi od štirih dirk:
1. Jurica Pavlic (Hrv) 17 točk
2. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 17
3. Aleksander Čonda (ST Lendava) 13
4. Samo Kukovica 11
5. Denis Štojs (oba AMD Krško) 10
6. Matic Voldrih 9
7. Jernej Pečnik 8
8. Maks Gregorič 7 (vsi AMTK Ljubljana)
9. Žiga Radkovič (AMD Krško)
10. Renato Cvetko (Hrv) oba 6
11. Matic Ivačič (AMD Krško) 5
12. Ladislav Vida 5
13. Dalibor Bot (oba ST Lendava) 4
14. Karlo Majnič (Hrv) 2
15. Jan Mesiarik (Slk)  2
16. Karlo Pigac (Hrv) 0