Toni Mulec tudi letos odhaja na Le Touquet: "Vse se je začelo s telefonskim klicem"

Slovenci bomo lahko na eni izmed najtežjih dirk v motociklističnem svetu, na katero je letos prijavljenih okoli 1300 dirkačev, pesti zopet stiskali za Tonija Mulca.

Toni Mulec tudi letos odhaja na Le Touquet: "Vse se je začelo s telefonskim klicem" (foto: 2emmephotorace) 2emmephotorace
29. 1. 2020

Dirka na severni obali Francije, z množično udeležbo in skupinskim startom, kateremu sledi približno sedem kilometrov dolga ravnina, na kateri tisti najboljši dosežejo hitrosti nad 170 kilometrov na uro. To je le start, nato pa se začne pravi pekel, ki ga je kar težko opisati, luknje globoke tudi do dva metra, sotekmovalci, ki zaradi težavnosti steze ležijo na dobesedno vsakem zavoju, leteča mivka, slaba vidljivost in še bi se dalo naštevati. To je le eden izmed opisov tri urne dirke Le Touquet, ki brez vsakršnega dvoma v svetu motošporta velja za eno izmed najtežjih.

Dogajanje na eni izmed plaž na skrajnem severu Francije pa bo za Slovence še toliko bolj zanimivo, saj bo naše barve tam zastopal Toni Mulec. Po lanskoletnem zgodovinskem uspehu na tovrstni dirki, kjer je Toni dosegel 16. mesto, nam je zaupal, da se te dirke ne bo udeležil nikoli več. "Navkljub odličnemu rezultatu, je trpljenje, pritisk, bolečina in tveganje preveliko," je povedal Slovenj Gradčan, a so se stvari z bližanjem letošnjega Le Touqueta začele spreminjati.

Utrinke lanskoletne dirke si lahko ogledate v spodnjem videu.

Toni Mulec pred odhodom na letošnji Le Touquet: "Če se za nekaj odločim, bom to izpeljal po svojih najboljših močeh."

"Dobro se spomnim, kaj sem povedal lani po dirki, a je telefonski klic prijatelja iz tujine, v meni zopet zbudil željo po nastopu na tej dirki. Po dolgem razmisleku in nekaj opravljenih treningih v Bibionu in Rosolini Mare pa sem le sprejel odločitev, da se tudi letos odpravim na sever Francije. Počutim se bolj pripravljenega kot lani, prav tako pa bom nastopal na drugem motociklu in sicer Husqvarni FC 450, torej na motokrosističnem modelu. Na slednjem motociklu sem sicer opravil le dva treninga, a se na njem počutim sproščeno. Omembe vredna je tudi končna hitrost tega modela, ki bo v primerjavi z lansko, večja, kar pa za sabo potegne tudi nekoliko večje tveganje in nevarnost."

Toni je že odpotoval v Francijo, kjer bo pred nedeljsko dirko opravil še zadnji trening, kateri bo namenjen finim nastavitvam motocikla in spoznavanju podlage. Veliko vlogo zna v nedeljo igrati tudi vreme, ki pa vsaj po trenutnih napovedih, za tekmovalce ne bo najbolj ugodno, kar pomeni, da tudi brez športne sreče ne bo šlo.

Toni drži se!