Toni Mulec zmagal na 'Lignano beach cross'

Naš specialist za dirkanje na pesku je dosegel enega največjih rezultatov kariere. Na mednarodni dirki, ki je nekakšna reinkarnacija v devetdesetih letih zelo močne 12 urne enduro dirke na plaži v Lignanu, je prepričljivo zmagal pred tovarniškim voznikom Husqvarne Romanom Micheluzom.

23. 2. 2015

Štart dvourne dirke je bil podoben tistemu na dirki 24 ur Le Mansa in že v uvodnem krogu je bilo jasno, da sta favorita za zmago dva. Naš Toni Mulec in Francoz Arnaud Demeester na tovarniškem dirkalniku Sherco 450. Arnaud Demeester, sedemkratni zmagovalec dirke enduropale LeTouquet je po srditem boju z Mulecem moral priznati premoč žilavemu Korošcu in je celo odstopil z uničeno sklopko na 2/3 dirke.

Toni je po prihodu v cilj navdušeno priznal, da mu tovrstne dirke zelo ustrezajo saj potrebuješ dobro fizično pripravljenost in veliko taktičnega znanja. Poigrava se celo z mislijo, da bi se resneje lotil dirkanja po francoskih in italijanskih plažah ter celo na kakšni dirki za svetovno prvenstvo v enduru. Marsikaj pa je pogojeno tudi s financami, saj Toni ne sodi med tovarniške profesionalne dirkače ampak mu je dirkanje le hobi in šport, saj je vsakodnevno močno vpet v domače transportno podjetje.

Na dirki je navdušil tudi puščavski dirkač Simon Marčič, ki je dirko na pesku izkoristil za intenzivni trening s svojim motociklom za Dakar. Ta je skoraj enkrat težji kot 450 kubične motokros specialke s katerimi so vozili tekmeci. V trenutku je postal senzacija in ljubljenec publike, predvsem je navdušil s tem, da je zdržal hud tempo dvourne dirke po precej zaviti peščeni progi.

PeK