Touareg Rally: 3.etapa

Na navidezno lahki etapi po hitrih kamnitih in peščenih pistah med Zagoro in Mersougo je bil najhitrejši Kaiser Thorsten pred zmagovalcem prve etape Maiklom Verkadom in Maxem Huntom. Aleš Sešel je pri padcu na sipkem pesku zlomil ključnico in zaključil svoj krstni nastop.

8. 3. 2016

Tretji dan relija Tuareg je bil na sporedu 240-kilometrski premik iz Zagore v Merzougo, majhnega mesta na jugovzhodu Maroka, tekmovalci v razredu Pro pa so bili za zaključek deležni še 30-kilometrske sladice po visokih sipinah tik ob taboru. Etapa je bila večinoma hitra in navidezno lahka, a ravno to je nekaterim tekmovalcem delalo preglavice. Kar nekaj tekmovalcev si je prislužilo časovne pribitke zaradi zgrešenih kontrolnih točk, skritih nedaleč stran piste. Ravno zaradi zgrešene skrite kontrolne točke je Kaiser Thorsten prvi dan dobil štiriurni pribitek in zdaj kljub prepričljivima zmagama na drugi in tretji zaseda šele šesto mesto. V skupnem seštevku s polurno prednostjo še vedno vodi danes drugouvrščeni Maikel Verkade. »Z ekipo smo prišli po zmago, a že prvi dan se je načrt podrl. Ampak boril se bom do konca,« je dejal Thorsten, današnji zmagovalec v razredu Moto Pro.

V tretji etapi je svojo krstno udeležbo na reliju končal edini slovenski predstavnik na dirki Aleš Sešel. Na mehki podlagi na sredini 200-kilometrske hitrostne preizkušnje je izgubil oblast nad motorjem, padel na desni bok in zlomil desno ključnico. Na srečo se je nezgoda pripetila tik poleg fotografske ekipe, zato so ga lahko z avtomobilom odpeljali do baze in zdravniške oskrbe. »Današnja etapa je bila zelo hitra. Do polovice sem vozil dobro, potem pa padel v mehkem pesku in takoj začutil, da nekaj ni v redu. Na srečo ni nič hujšega, pa tudi z motorjem je vse v redu,« je povedal Sešel. »Do te nesreče nisem niti enkrat padel, počutil sem se dobro in vsak dan napredoval. Škoda, dirka se je šele dobro začela. A nimam kaj, zdaj je, kar je. Dirko bom z ekipo spremljal do konca.«

Četrti dan relija Tuareg je na sporedu tako imenovana Kraljevska etapa. Amaterje čaka 200, profesionalce pa kar 300 kilometrov sipin med Mersougo in maroško-alžirsko mejo.

Besedilo in fotografije: Matevž Hribar