V nedeljo 13.3. se v Brežicah začne državno prvenstvo v motokrosu

Tradicionalno se državno prvenstvo v motokrosu začenja v Brežicah oziroma natančneje na stezi, ki leži tik ob vasi Prilipe. Svoj nastop je potrdil Tim Gajser svetovni prvak razreda MX2 in zmagovalec prve letošnje dirke v MXGP, ki se mu bodo pridružila zveneča imena kot so Klemen Gerčar, Peter Irt, Ian Oskar katanec, Theo Urbas in Toni Mulec, če naštejemo le nekatere.

10. 3. 2016

Mojstri blatnih klancev se bodo pomerili na odlično pripravljeni stezi, ki jo je dodobra namočil dež in je svojo popolno obliko dobila po zaslugi marljivih članov AMD Brežice.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125, MX R3, MX2 in MX OPEN tako da bo akcije dovolj čez cel dan. Prva dirka kategorije MX2 in MXopen, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja s katero se bo končala dirkaška nedelja pa ob 17.00. Ker organizator pričakuje veliko udeležbo, saj je vremenska napoved dobra, zasedba dirkačev pa še boljša, poskrbite, da boste pravočasno ob stezi.

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr, koledar dirka pa na www.amzs.si

Koledar dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

13.3. – Brežice

24.4. – Slovenske Konjice

27.4. – Semič

22.5. – Mačkovci

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

9.10. – Orehova vas