V prihajajočem letu Gas Gas prisoten tudi v razredu MX2

Sezona 2020 bo, kot se za novo desetletje spodobi, v motokrosistični svet prinesla nemalo svežine. 

V prihajajočem letu Gas Gas prisoten tudi v razredu MX2 (foto: Diga Procross Gas Gas Factory) Diga Procross Gas Gas Factory
10. 12. 2019

Pred kratkim smo pisali, da bomo v prihodnosti v svetovnem prvenstvu po vsej verjetnosti Glenna Coldenhoffa in Iva Monticellija spremljali na motociklih znamke Gas Gas. Španski poizvajalec pa je svoje cilje za naslednjo sezono razširil še na razred MX2, kjer bosta ekipo Diga Procross Gas Gas Factory zastopala Jeremy Sydow in Simon Längenfelder. Gre za mlada talentirana Nemca, ki sta v evropskem prvenstvu, predvsem v pretekli sezoni že dosegala zavidljive rezultate.

Petnajstletni Längenfelder je v sezoni 2019 v razredu EMX125 na podiumu stal kar štirikrat, vrhunec svoje kariere pa mu je uspel v Latviji, kjer je na mivkasti podlagi ugnal vso konkurenco. Sydowu pa je letošnjo sezono zaznamovala poškodba, a je devetnajstletnik s tretjim mestom v Kegumsu v razredu EMX250 dokazal, da je iz pravega testa, kar je v Imoli potrdil še z nastopom v razredu MX2, s katerim se mu je v drugi vožnji uspelo prebiti med deseterico.