MXGP: V Rusiji Gajser razred zase, odličen tudi Pancar (video)

Po izjemno dolgem premoru in številnim spremembam koledarja, smo z minulim vikendom vendarle dočakali letošnji začetek svetovnega prvenstva v motokrosu, s katerim smo lahko Slovenci več kot zadovoljni.

MXGP: V Rusiji Gajser razred zase, odličen tudi Pancar (video) (foto: Bavo Swijgers (Honda)) Bavo Swijgers (Honda)
14. 6. 2021

MX2

V kategoriji MX2 lanskoletni prvak Tom Vialle stvari ni prepuščal naključju, saj je z dvema izjemnima vožnjama, skoraj da povsem brez napak, prišel do svoje prve zmage v letošnji sezoni in s tem obdržal rdečo številčnico vodilnega v prvenstvu. Bolj srdit pa je bil boj za drugo mesto, katerega se je na koncu dneva, morda kar nekoliko presenetljivo, veselil Ruben Fernandez, medtem ko je na najnižji stopnički stal Francoz Mathys Boisrame.

Eno izmed večjih presenečenj v tem tekmovalnem razredu pa je pripravil Jan Pancar, ki je vsem pokazal,da v sezono 2021 vstopa odlično pripravljen in željan dobrih rezultatov. V prvi vožnji je po izjemnem štartu, ki ga je izstrelil na tretje mesto dolgo časa vozil v vodilni skupini, a moral nato premoč priznati nekaj tovarniškim voznikom in tako končal na osmem mestu, kar je tudi njegov najboljši rezultat v posamični vožnji. V drugi vožnji so bile karte premešane,saj se je moral Jan prebijati iz ozadja, a je voznik KTM-a na cilj vseeno pripeljal kot deseti, kar je zadostovalo za skupno deseto mesto.

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 50

2.) Ruben Fernandez (HON) - 42

3.) Mathys Boisrame (KAW) - 40

4.) Roan Van De Moosdijk (KAW) - 36

5.) Rene Hofer (KTM) - 34

MXGP:

Podobno kot Vialle v šibkejšem razredu, je svojo dominanco v elitnem, na uvodni dirki v Rusiji pokazal kdo drug kot Tim Gajser. V prvi vožnji je Tim po dobrem štartu in odličnih uvodnih zavojih prevzel vodstvo in do konca dirke le še povečeval svojo prednost. V drugi pa je bil postavljen pred nekoliko večji izziv, saj je v prvem zavoju zaradi napake sotekmovalca skoraj padel in s tem izgubil ogromno časa.

Časomerilci so ga po prvem sektorju zabeležili na 23. mestu, a se je tovarniški voznik Honde v enem samem krogu prebil do 9. mesta. S tem pa se Tim seveda ni zadovoljil in nadaljeval s svojim pohodom proti prvem mestu. Slednje mu je brez večjih težav tudi uspelo, s čimer je Gajser le potrdil zakaj je trenutno številka ena. Slovencu sta družbo na podiumu delala Herlings na drugem in Febvre na tretjem mestu.

Tim Gajser:

"Danes sem zelo užival, tudi steza se mi je zdela dobro pripravljena, saj je bilo na njej veliko različnih linij, kar mi je v drugi vožnji, v kateri sem se prebijal iz ozadja prišlo še kako prav."

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 50

2.) Jeffrey Herlings (KTM) - 40

3.) Romain Febvre (KAW) - 37

4.) Alessandro Lupino (KTM) - 34

5.) Jeremy Seewer (YAM) – 31

Vrhunce dirke si lahko ogledate na spodnjem videu.