V živo iz MXON: Slovenci pred dirko sproščeni in optimistični

Iz minute v minuto se na prizorišču letošnjega pokala narodov, v Matterley Basinu čuti večja napetost, a naša reprezentanca ostaja mirna in sproščena.

V živo iz MXON: Slovenci pred dirko sproščeni in optimistični (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
30. 9. 2017

Naš najmlajši tekmovalec, Jan Pancar, ki se pri rosnih sedemnajstih letih lahko pohvali s tem, da že drugič zastopa slovenske barve na pokalu narodov, nam je zaupal, da z začetkom letošnje sezone ni najbolj zadovoljen, a je svojo formo proti koncu začel stopnjevati.

»Najbolj pomembno se mi zdi, da napredujem in mislim, da sem trenutno v najboljši formi letos. Za pokal narodov sem zelo motiviran, pritisk poskušam odmisliti in dirko jemljem kot vsako drugo. Edina stvar, ki me dela živčnega so veliki skoki, ki jih še ne poznam, zato mislim, da bo uvodnih nekaj krogov najtežjih.«

Tako kot lani, ko se je pred dirko poškodoval Tim Gajser, se je podoben scenarij ponovil tudi letos, saj je na zadnjem treningu pred pokalom narodov padel Jernej Irt in se poškodoval. Priložnost je tako dobil njegov mlajši brat Peter: »Dokler nisem vedel, kako resna je stvar z Jernejem, sploh nisem pomislil na pokal narodov, šele kasneje, ko sem izvedel, da poškodba vendarle ni tako huda, sem začel razmišljati tudi o dirki, na kateri se bom zaradi Jerry-ja še bolj potrudil.«

Cilj naše ekipe je po pogovoru z vsemi tremi dirkači enak, in to je preboj v A-finale, kar smo lani za las zgrešili. Vse skupaj se za naše ni začelo najbolje, saj nam je bilo na jutranjem žrebu za izbiranje štartne pozicije na kvalifikacijah dodeljeno 22. mesto, a se vsi dobro zavedajo, da to ne igra ključne vloge. Velik faktor bo ta vikend predstavljalo tudi vreme, ki je kot se za Veliko Britanijo spodobi zelo nepredvidljivo, prav tako je trenutno za tekmovalce steza še neznanka, saj je bila za ta dogodek spremenjena.


Jaka Završan

Foto: Jaka Završan