Velik pečat v Imoli pustili tudi slovenski navijači

Čeprav je ta vikend Gajser naslov prvaka osvojil v Italiji, pa je predvsem zaradi množice navijačev, na trenutke izgledalo, kot da se vse skupaj odvija v Sloveniji. 

Velik pečat v Imoli pustili tudi slovenski navijači (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
21. 8. 2019

Za nami je izjemen vikend, v katerem se je tretjega naslova svetovnega prvaka razveselil Tim Gajser. To pa mu je uspelo na skoraj domačem prizorišču v Imoli, kjer so tribune preplavili slovenski navijači. Vse skupaj je kar težko opisati, saj je bila tako na tribunah kot tudi v boksu vidna le rumeno-rdeča barva, slovenske zastave so vihrale visoko v zraku, motorke so hrumele, bakle gorele, skratka bilo je neverjetno.

Težko je govoriti o številkah, a dejstvo je, da smo Slovenci dogajanje na umetno narejeni stezi povzdignili na novo raven, kar pa so opazili tudi tuji mediji. Izjemno lepo gesto je uprizoril italijanski Offroad Pro Racing, ki je bil obenem tudi organizator dogodka, saj je na svojo Facebook stran objavil sliko, na kateri se je v slovenskem jeziku zahvalil vsem slovenskim navijačem. Italijani so bili navdušeni predvsem nad športnim navijanjem in zglednim obnašanjem, ki je po njihovih besedah močno pripomoglo k popolnemu spektaklu. Ob koncu pa so dodali še, da bomo Slovenci v Imoli vedno dobrodošli.