Veter v laseh #4: strastni motorist Sebastjan Cavazza je v filmu vozil celo prikoličarja

Seznam motociklov, ki so se zvrstili v življenju igralca Sebastjana Cavazze, je vsaj tako dolg kot seznam filmov, v katerih je igral, in enako žanrsko pisan. V življenju se je mogoče upreti vsemu, razen skušnjavi in vetru v laseh.

Veter v laseh #4: strastni motorist Sebastjan Cavazza je v filmu vozil celo prikoličarja (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
5. 7. 2018

Tvoj čisto prvi motocikel in zakaj prav ta? 

Čisto prvi je bil Pony Ekspress, ker pri štirinajstih letih ni bilo denarja za kaj drugega.

Tvoja motozgodovina?

Pony Ekspress, Tomos Colibri dvobrzinec, Colibri tribrzinec, Vespa 125 in ta, ki ga zdaj vozim, BMW R1200GS Adventure. Sicer pa se seznam motociklov, ki sem jih vozil, bere približno takole: Moto Guzzi Le Mans 850, Kawasaki Ninja, Honda CBR RR, Ducati Monster in še en superšportnik iste znamke, Yamaha XT, Honda Transalp, KTM Adventure, Harley Davidson Fat Boy, Harley Soft Tail in še in še. Mislim, da sem se usedel na vsak motor, ki so ga imeli prijatelji, sem pa v filmu Čamčatka vozil tudi nek belgijski motor, ki ga je proizvajala tovarna lovskih pušk in orožja. Bil je prikoličar in je imel ročni menjalnik.

Tvoj sanjski motocikel?

Vsekakor bi si želel poizkusiti novega cestnega BMW-ja in to na pisti.

Najlepši motoizlet?

Uf, težko vprašanje. Prevozil sem kar nekaj grških otokov (Mikonos, Santorini, Kreto in El Serifos) pa del Tajske z otoki (Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan, okolico Bankoka), Bali in Lobmok v Indoneziji, del Kolumbije, Italijo, Avstrijo in del Balkana. Povsod sem užival, se pa pripravljam na daljšo pot z motorjem, ki naj zaenkrat ostane skrivnost.

Zakaj si rad motorist?

Veter v laseh.

Kaj te je v zadnjem času najbolj navdušilo v svetu motociklizma?

Presenečen sem bil nad polavtomatskim menjalnikom pri novih Hondah (Africa Twin in NC750X). Sam sicer prisegam na klasični menjalnik, a me je njihova nova tehnologija med vožnjo prijetno presenetila.