WSBK Brno: prva zmaga Biaggiju

Dirkaški konec tedna so preživeli tudi tekmovalci prvenstva Superbike. Na dirki v Brnu pa je bilo tokrat veliko veselja pri novincih, Apriliji in kljub nekaj smole tudi pri BMW-ju.

28. 7. 2009

Italijan Max Biaggi je z Aprilio na prvi dirki v cilj pripeljal prvi in tako dosegel prvo zmago po Vallelungi leta 2007, in pa tudi prvo zmago za Aprilio po ponovnem vstopu v prvenstvo in prvo po dirki v Imoli v letu 2001. Vsekakor gre za omembe vreden rezultat, ki pa je bil pričakovan, saj sta zadnjih nekaj dirk tako Biaggi kot Nakano s svojimi Aprilijami bila zelo hitra.

Drugo in tretje mesto po prvi dirki sta osvojila dirkača tovarniške Honde, Carlos Checa in Jonathan Rea. Odličen peti pa je bil tudi dirkač BMW-ja Troy Corser, ki je tako za bavarsko moštvo osvojil najboljši rezultat do sedaj. Veselje v boksih pri BMW-ju pa je pokvarila nesreča Xaus-a, ki si je pri padcu zlomil nogo.

Druga dirka je potekala po nekoliko bolj ustaljenem ritmu, ki smo ga v letošnji sezoni že kar nekako privajeni. Prvi je bil Ben Spies z Yamaho, sledil je Max Biaggi, tik za njim pa so skozi ciljno ravnino pripelali še Fabrizio z Ducatijem in oba dirkača tovarniške Honde.

Do konca prvenstva so ostale še štiri dirke, naslednja pa bo na sporedu po dolgem šest tedenskem premoru, točneje v prvem septemberske vikendu.

MaT

Vrstni red dirkačev v skupnem seštevku

1. Noriyuki Haga - Ducati Xerox 326

2. Ben Spies - Yamaha 319

3. Michel Fabrizio - Ducati Xerox 273

4. Jonathan Rea - Ten Kate Honda 206

5. Max Biaggi - Aprilia 200

6. Leon Haslam - Stiggy Honda 180

7. Tom Sykes - Yamaha 150

8. Carlos Checa - Ten Kate Honda 145

9. Shane Byrne - Sterilgarda Ducati 135

10. Jakub Smrz - Guandalini Ducati 132