WSBK: Monza

Razburljiva dirka v Monzi je minuli konec tedna poskrbela za presenečenje. Dvakrat je zmagal novinec Eugene Laverty z Yamaho.

9. 5. 2011

Eugene Laverty (po rodu Irec) je z nekaj sreče uspel osvojiti dvojno zmago. Eugene je v preteklosti že odpeljal nekaj dirk v prvenstvu Superbike, letošnjo sezono pa prvič nastopa kot dirkač za moštvo Yamahe za celo sezono.

Sprva je kazalo, da se bo moral Laverty zadovoljiti z le eno zmago, vendar je kazenska vožnja skozi bokse, ki jo je 'popasel' zadnje čase vse bolj prepirljivi Max Biaggi, mlademu Ircu omogočila, da je tudi na drugi dirki stopil na najvišjo stopničko.

Na prvi dirki sta poleg Lavertyja na stopničkah stala še Biaggi (Aprilia) in Haslam (BMW). Tik za prvo trojico se je skozi cilj pripeljal še Melandri (Yamaha), sledila pa sta še Fabrizio (Suzuki) in Rea ( Honda).

Na drugi dirki sta poleg Lavertyja na stopničkah stala še Melandri in Fabrizio, četrti je bil Haga z Aprilio, kot kaže pa je stik z najboljšimi ujel tudi BMW, ki je na drugi dirki zasedel peto in šesto mesto (Corser in Badovini).

Marko Jerman je v razredu Supersport svojega Triumpha uspel prignati na končno 13 mesto, in zabeležiti nove točke v skupnem seštevku. Marko, čestitamo.

MaT