WSBK: V Missanu Biaggi spet dvakrat zmagal

Na današnji dirki svetovnega prvenstva Superbike je na obeh dirkah na domačem terenu slavil Max Biaggi z Aprilio.

27. 6. 2010

Biaggijev dvojček je letos že četrti, a današnji, ki ga je Max uspel osvojiti na domači dirki, je zanj še bolj pomemben, z izkupičkom tega dirkaškega vikenda pa so zadovoljni tudi pri bavarskem BMW-ju, saj jim je Troy Corser pripeljal lepo število točk in pa tudi prvi pole position v BMW-jevi zgodovini.

Po prvi dirki sta poleg Biaggija na stopničkah stala še Carlos Checa (satelitski Ducati) in Troy Corser (BMW), sledili pa so še Fabrizio (Ducati), Guintoli (Suzuki), Camier (Aprilia) in ostali.

Druga dirka je bila uspešna tudi za Suzuki, ki ga je na drugem mestu skozi cilj pripeljal Haslam, sledil pa je Fabrizio s tovarniškim Ducatijem. Uspeha iz prve dirke ni uspelo ponoviti Corserju, ki je z BMW-jem drugo dirko končal na desetem mestu.

Biaggi, ki je dvojno zmago odnesel tudi iz Portimao-a, Monze in Miller Motorsport Parka, se je s 37 točkami prednosti zaenkrat varno utrdil na prvem mestu v skupnem seštevku, pred Leonom Haslamom, ki je vsekakor presenečenje te sezone in ima s Suzukijem skoraj 100 točk prednosti pred Checo (Ducati).

Na prvih sedmih mestih v skupnem seštevku je še vedno kar šest različnih proizvajalcev, kar jasno pokaže, kako enakomerno so v letošnji sezoni razporejene moči med proizvajalci in dirkači. Izjema je le Kawasaki, ki je v skupni razvrstitvi šele na šestnajstem mestu, oziroma na zadnjem med proizvajalci.

MaT

Skupni vrstni red dirkačev:

1. Biaggi Aprilia 307

2. Haslam Suzuki 270

3. Checa Ducati 172

4. Rea Honda 158

5. Haga Ducati 151

6. Corser BMW 149

7. Toseland Yamaha 138

. .

MaT