Preizkusili smo: motokros očala Ethen

Očala pri vožnji motokrosa in endura igrajo zelo pomembno vlogo, saj poleg varovanja oči, posredno skrbijo tudi za pregled nad dogajanjem na stezi, v gozdu in brezpotjih, kjer je potrebno ves čas pričakovati nepričakovano.

Preizkusili smo: motokros očala Ethen (foto: Jaka Završan) Jaka Završan
22. 1. 2020

Ethen se je v zadnjih letih s proizvodnjo očal za vsakdanjo rabo, gorsko kolesarstvo, motokros, smučanje in celo vojsko močno uveljavil na trgu. Motokros očala tovrstne znamke je moč opaziti tudi na tekmovanjih najvišjega nivoja, kot sta evropsko in svetovno prvenstvo, daleč najbolj pa je Ethen priljubljen v Italiji, od koder tudi izvira. Svoje proizvode so v omenjeni tovarni, ki proizvaja brez zalog, torej le na naročila, razdelili na več modelov, med katerimi smo preizkusili tistega z oznako 0.6, ki naj bi se s ceno 78 evrov, uvrščal med kvalitetnejša.

Sam spadam med voznike, ki so, kar se tiče očal izjemno občutljivi in zahtevni, a moram priznati, da so me Ethenova navdušila. Res je, da so se mi na obraz enakomerno prilegla šele, ko sem jih močno zategnil, a me vseeno niso tiščala, za kar se lahko zahvalim trojni peni, ki tudi dobro vpija znoj. Všeč mi je oblika očal, ki se lepo prilega v različne vrste čelad, kar pa se tiče traku, ima na notranji strani silikon za dober oprijem, zato se očala med vožnjo ne premikajo.

Glede na vreme in samo vidljivost, lahko uporabnik izbira med različnimi zaščitnimi stekli, ki pa zagotavljajo tudi dovolj velik razpon vidnega polja. Na očalih, ki sem jih uporabljal, se mi steklo med vožnjo ni rosilo, prav tako pa do slednjega ni prišlo niti med krajšimi postanki ob stezi, med katerimi si očal nisem snemal. Torej, če vse skupaj na hitro povzamem, kvaliteta, udobje in zanimive barvne kombinacije, za kar pa potrošniku ni potrebno pregloboko seči v žep. 

Omenjenega in vse ostale Ethenove modele pa lahko najdete pri slovenskem zastopniku MotoXgeneration.

Značke: