Iz John O'Groatsa do Cape Towna

Igralec Ewan McGregor je končal skoraj 25.000 kilometrov dolgo motoristično odisejado od Škotske do JAR-a.

21. 8. 2007

Škotski igralski zvezdnik Ewan McGregor je prispel na cilj skoraj 25.000 kilometrov dolge dobrodelne poti, na katero se je z motorjem podal skupaj s svojim igralskim prijateljem Charleyjem Boormanom. Na pot sta se podala maja, in sicer iz John O'Groatsa na Škotskem, na cilj, v južnoafriški Cape Town, pa sta prispela v petek, 3. avgusta.

Pot, ki ju je vodila prek Evrope, Libije, Etiopije, Sudana in Ruande, bo predstavljena tudi v televizijski seriji Long Way Down (Dolga pot navzdol), na postaji BBC2. "The Long Way Down je bila čudovita izkušnja in oba sva počaščena, da sva lahko uživala v različnostih in lepotah, ki jih ponujajo države, ki sva ji prečkala. Videla in doživela sva tudi odročne kraje, kamor malokdo zaide ali ima dostop. Občutek svobode in doživetja je bil edinstven, " je za BBC po uspešno opravljeni nalogi navdušeno pripovedoval McGregor.

Z dobrodelno potjo sta sicer zbirala sredstva za UNICEF, za škotsko otroško združenje in društvo Riders For Health, za zdravstvene delavce, ki z motorji opravljajo delo v Afriki. "Zadnji dan naju je na poti do cilja spremljalo 60 ali 70 motoristov, ljudje, ki so naju prej zasledovali le prek interneta. Občutek je bil fantastičen. Pravzaprav so moji občutki mešani. Super je, da sva na cilju, a potovanje je bilo tako prijetno, da sem v resnici žalosten, da je končano. Afrika je za popotnika čudovita dežela, " je povedal igralec.

A fanta nista bila ves čas osamljena. Lep kos poti ju je spremljala tudi Gregorjeva žena Eva, prav tako igralka in strastna motoristka.