Video: Tunizija, prvič

Da bi video ne bil predolg, smo se odločili posnetke iz pomladanskega obiska Afrike strniti v tri dele. Tokrat si oglejte pot do Douza.

5. 5. 2010

Odprava, čeprav 'le' tritedenska, je zahtevala nekaj priprav, med drugim je Tilen priporočil čimkrajšo frizuro, sicer se lasje po dveh, treh dneh puščave spremenijo v zoprno žimo.

Do odhoda je bilo sicer zelo, zelo napeto. Sem mislil, da le pri meni, pa pridem pozno popoldne dan pred odhodom v Skopo - tam pa še večja štala. Etieen je zvečer še servisiral Kio in ji privoščil 'šus plato', z Robijem sva pripravila motorje, da ne govorim o jutranjem postavljanju krasne kovane ograje na kraških stopnicah tik pred odhodom . . Ma, sem se vsaj naučil, da "se je s kamnom treba menit".

Potem pa do Chivitavecchije, pa z dvourno zamudo odhod s trajektom preko Palerma do Tunisa, urejanje papirjev (nič kunštnega, brez skrbi) na vstopu v državo, iskanje prenočišča in naslednje jutro v Douz, kjer nas je Tilen pričakal z ne najbolj razveseljivo novico.

Aja, če vas zanima - reportaža iz Tunizije je na šestih straneh objavljena v aktualnem Avto magazinu (10. številka), ki izide 6. 5 .2010.

Prihodnjič pa malo več akcije!

Kamera: Matevž Hribar, Tilen Gabrovšek

Montaža: Rok Mele

13042010_MM_Tunizija_Epizoda_I