Video: Tunizija, tretjič

Sipine, tunizijske toplice in težava s peskom v stikalu za zagon motorja. Še dobro, da so bili blizu prijatelji, mesto pa le kilometer proč . .

30. 5. 2010

Ja, vem, tele tunizijske epizode bi se morale zaključiti že pred kakim mesecem, ampak . . Ko bom velik, se bom s snemalno ekipo preganjal po prostranstvih sveta in ko se bomo vrnili v civilizacijo, bomo ves čas posvetili le izbiri posnetkov in montaži videa, ne pa pisanju testov in popravljanja cenika za Avto magazin, ampak zaenkrat je čas omejen in se zadeve odvijajo malo bolj počasi. Upam, da niste preveč hudi.

Tokrat sva z Rokom in studia MMAML skupaj vrgla nekaj utrinkov, posnetih na sipinah blizu Douza. Odkrili smo namreč, da je na jugu mesta prav luštna peščena puščava in si zamislili en tak športni dan. Tisti, ki ste spremljali blogovsko javljanje direktno iz fronte, veste, o čem govorim, sicer - KLIK!

Skratka, prvi izhod v sipine je bil dokaj kratek, saj je Adventure zaradi peskovnika v airbox-u odpovedal poslušnost, zato sva se s Tilnom vrnila v bazo in si privoščila kratek oddih v namakalnem sistemu. Ne vem, ali je bila tista sparjena voda kriva, morda pesek ali pa preprosto zvrhana mera dobre volje in otroške razigranosti. Že dolgo nisem z glavo ril po pesku, delal peščenih mostov in se igral z žabami. Nekatere posnetke smo zadržali zase, da ne bo kdo podvomil v našo umsko uravnovešenost.

Sledil je še en strašno zabaven solo izhod v pesek, poln skokov in polaganja po sipkem pesku, medtem ko se je končal malo manj zabavno. Po nepričakovanem ustavljanju v 'celcu' motor ni več prižgal. Tam sem pritiskal, brcal, se potil povsod, kjer je to mogoče, spet brcal in klel . . Pa je Tilen potem ugotovil, da je bil kriv pesek v stikalu za zagon motorja. Zdaj pa si predstavljajte, da se vam to zgodi nekje sredi ničesar, brez satelitskega telefona in zadostne količine vode. Težko sranje bi to lahko bilo.

Pa smo preživeli tudi to in se začeli pripravljati na trodnevni izlet na jug. Več v naslednji epizodi!

Akcijskih fotk iz te 'etape' nimam, žal. Komu se pa da sredi žgočega sonca pritiskati na objektiv, lepo vas prosim?

Video: Tunizija, drugič

Video: Tunizija, prvič

Matevž Hribar

foto: Robert Milič, Matevž Hribar

montaža: Rok Mele

13042010_MM_Tunizija_Epizoda_III