Ste res še v svoji najboljši motociklistični formi? Preverite svoje sposobnosti na varen način!

Danes se začenja druga letošnja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil, ki bo trajala do 12. junija 2022. Agencija za varnost prometa in Policija bosta osrednji dogodek, Mariborski Moto dan v poslovni coni Tezno pripravili v soboto, 4. junija 2022 skupaj z Mestno občino in SPV Maribor.

Ste res še v svoji najboljši motociklistični formi? Preverite svoje sposobnosti na varen način! (foto: AVP) AVP
1. 6. 2022 | Promocijsko sporočilo

Agencija in Policija že od marca intenzivno izvajata preventivne aktivnosti, brezplačne treninge varne vožnje, predavanja in delavnice, Policija pa opravlja tudi poostren nadzor.

Vse to se odraža v trenutno boljšem stanju prometne varnosti motoristov in mopedistov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kljub temu, da je obseg prometa letos močno povečan. Letos (1. 1. - 28. 5.) so po trenutno veljavnih podatkih v prometnih nesrečah umrli trije vozniki enoslednih motornih vozil, oziroma kar 70 % manj kot v enakem obdobju lani (10 umrlih voznikov).

Za četrtino manj je bilo tudi hudo telesno poškodovanih in tri odstotke manj lažje telesno poškodovanih. Ob tem statistika beleži tudi za 12 % manj prometnih nesreč z udeležbo motoristov in mopedistov, pri čemer Agencija in Policija izpostavljata, da tudi letos delež prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki enoslednih motornih vozil sami, znaša 65 % (lani 64,5 %). 

Za večjo varnost na cestah motoriste in mopediste to soboto, četrtea junija med 9.30 in 17. uro vabijo v poslovno ceno Tezno (Maribor) na Moto dan, kjer bo potekal bogat program in praktični preizkusi.