Zavarovanje za tujino - majhen strošek za reševanje velikih težav

29. 5. 2018 | Peter Kavčič
Deli

Vožnja z motorjem je užitek, je strast in je doživljanje okolice na povsem drugačen način kot na primer v avtomobilu. Žal smo motoristi med tistimi udeleženci v prometu, ki moramo še posebej paziti nase in druge. Vsak izkušen motorist se zaveda, da gre na potovanjih lahko tudi kaj narobe. Ob telesni poškodbi ali okvari motocikla pa je vse skupaj lažje, če imamo sklenjeno dobro zavarovanje.

Pri Zavarovalnici Triglav so se že pred časom odločili, da bodo osveženo zavarovanje motornih koles soustvarjali skupaj z motoristi, zaposlenimi pri njih. Motoristi namreč najbolje razumemo, kaj motoristi potrebujemo. Ker z motocikli radi potujemo in prej ali slej zapeljemo tudi prek meja Slovenije, je pametno skleniti zavarovanje za tujino oziroma turistično zavarovanje, saj je vaš motocikel tako in tako že zavarovan! Za potovanja zunaj Evrope pa priporočajo turistično zavarovanje za tujino z višjim kritjem.


Če na potovanju z motorjem potrebujete zdravljenje, se preprosto obrnite na asistenčni center, ki zagotavlja 24-urno pomoč v slovenskem jeziku, in to ne glede na to, kje na svetu ste v tistem trenutku. Stroške zdravljenja neposredno krije zavarovanje. Če gre za manjše stroške in zdravstvene oskrbe asistenčne pomoči Zavarovalnice Triglav ne boste uporabili in boste stroške zdravljenja poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate po vrnitvi v domovino na najbližji enoti Zavarovalnice Triglav. Predložiti morate le zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih morate zahtevati ob plačilu zdravstvene pomoči v tujini. Turistično zavarovanje pa vključuje tudi zavarovanje odgovornosti, to je pokritje stroškov za škodo, ki jo lahko povzročite drugim osebam in njihovi lastnini, pa tudi zavarovanje dokumentov in kreditnih kartic.


Pri obveznih in kasko zavarovanjih za motoriste so smiselno razmejili razrede, v katere so v skladu s kategorijami vozniškega dovoljenja in po moči motorja razvrščena motorna kolesa. Ta parameter se upošteva pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti. Uvedli so kriterij, razmerje med močjo motorja (kW) in njegovo maso (kg), ki zelo pregledno in tehnično opiše dinamiko motornega kolesa. Ta kriterij se upošteva pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika za škodo telesnih poškodb in zavarovanju avtomobilskega kaska. Prav tako pri izračunu višine premije upoštevajo starost voznika. Glede na starost motornega kolesa pa velja diferenciacija zavarovalne premije pri zavarovanju avtomobilskega kaska za motorno kolo, starejše od štirih let, kjer boste prihranili 10 odstotkov, pri starejših od šest let pa 20 odstotkov.Pri Triglavu zavarovanja prilagajajo vašim potrebam, posebej pa priporočajo, da sklenete tudi zavarovanje avtomobilske asistence za motocikle, podobno, kot je to že dolgoletna praksa pri avtomobilih.

Kadar boste potrebovali pomoč zaradi okvare, doma ali v tujini, boste preprosto poklicali 080 2864 (iz tujine +386 2222 2864) in rešili vas bodo iz neljubega položaja.

Več o njihovi ponudbi zavarovanj za motoriste najdete na spletni strani www.triglav.si.

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!