100.000 Vesp v letu 2006

22. 12. 2006
Deli
100.000 Vesp v letu 2006

V torek, 19. decembra, je s proizvodnega traku v Pontederi zapeljala jubilejna 100.000. Vespa. To jim je nazadnje uspelo pred 16 leti, kar priča o velikem uspehu tega legendarnega skuterja, ki je zaznamoval vso povojno zgodovino v Italiji in tudi drugod v Evropi. V letu, ko so praznovali 60. obletnico Vespe, je uspeh še toliko večji.

Piaggio je ob 60-letnici podaril en evro za vsako narejeno Vespo, denar pa so namenili združenju AISM, ki se v Italiji bori proti multipli sklerozi. Ta humanitarna akcija bo potekala tudi v letu 2007. Pri tem svojevrstnem uspehu je bil prisoten tudi prvi mož skupine Piaggo, Roberto Colaninno, ki je dogodek komentiral z naslednjimi besedami: »V zadnjih treh letih so se količine izdelanih Vesp podvojile in na to smo ponosni iz dveh razlogov: najprej zato, ker je to posebna znamka, ki je še vedno v porastu tako v Evropi kot v ZDA in je simbol italijanske ustvarjalnosti ter industrijskega strokovnega znanja, poznanega po svetu. Drugi razlog pa je, da Vespa pooseblja vse, kar je pripomoglo k rasti skupine Piaggio v zadnjih letih, ugledno ime izdelkov, inovacije, oblikovanje in tehnologijo, ki se meša s tradicionalnimi vrednotami vsake blagovne znamke posebej.«

Ob 16-odstotnem porastu proizvodnje Vespe v zadnjem letu res nima razlogov za slabo voljo. Kljub ceneni kitajski konkurenci.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol