7. etapa: Zouerat - Atar

12. 1. 2007
Deli
7. etapa: Zouerat - Atar

Kljub peščenem viharju Miran napredoval na 19. mesto

Zadnjo etapo prvega dela je zaznamovalo obupno vreme. Zaradi močnih peščenih viharjev, so morali organizatorji celo skrajšati hitrostno preizkušnjo iz 542 km na 407, 6 km, saj v takem vremenu helikopterji ne morejo vzletati in pristajati, s tem pa je ogrožena varnost tekmovalcev. Miran se je z odlično vožnjo prebil na skupno 19. mesto.

Po 'lisjakovih' besedah česa takega že lep čas ni doživel, saj se je moral kar štirikrat popolnoma ustaviti zaradi tako močnega peščenega viharja, da je bila vidljivost nična. Takole je komentiral današnjo hitrostno preizkušnjo:

'Penasto gumo na očalih sem si po večkratnem brisanju prahu z notranje in zunanje strani leč kar prelepil z večnamenskim lepilnim trakom. Pihalo je tako močno, da je prah in pesek nosilo nad tlemi kar v vodoravni liniji. Sicer pa je bila današnja preizkušnja navigacijsko zelo zahtevna a to mi ni predstavljalo večjih težav. Zaenkrat sem s svojim navigiranjem lahko zelo zadovoljen.

Tudi odlično 19. mesto po prvem delu me nikakor ne sme spraviti v evforijo, saj sem se naučil, da je Dakar maraton, ki ga moraš odpeljati v svojem ritmu, brez pretiravanja, zato ostajam realist in s trezno glavo. Že kilometer ali dva prehitro sta lahko usodna.

Dan počitka bom izkoristil, da se v miru naspim, umijem obrijem in ostrižem', še dodaja Miran, ki pa mu ob dejstvu da je prav pred dvema dnevoma zabeležil rekordno hitrost 180 km/h kar malce težko verjamemo tisto o umirjeni in trezni vožnji. A kakorkoli, lisjak je očitno ubral dobro taktiko.

Naj dodamo še to, da je bila informacija na www.eurosport.com, da ima tehnične težave napačna.

Še novica o desni roki Tomaža Merharja: po natančnem pregledu rengentskih slik so zdravniki ugotovili, da operacija ni možna, saj ima Tomaž preveč zdrobljenih koščic v zapestju in nimajo dobre opore, kamor bi pritrdili žičke in vijake. Tako bo zadržal mavec na roki vsaj do konca meseca.

Na zadnji etapi prvega dela relija je med motoristi sicer zmagal Cyril Despres (Miran je bil 26.), med avtomobilisti pa Giniell De Villiers, ki je prevzel vodstvo tudi v skupnem seštevku. Naša tovornjakarja sta bila na 6 etapi na 56 mestu.

Še to – sporočila za Mirana:

Miran bo zelo vesel spodbudnih besed, ki mu jih lahko pošljete do 20 januarja. To pa naredite tako, da na spletni strani www.dakar.fr/messages pod login vnesete MESSDAKAR, pod pasword pa: LISBOADAKAR

Rezultati skupno po 7 etapi:

Moto:

1. Coma (Špa, KTM)

2. Pujol (Špa, KTM)

3. Casteu (Fra, KTM)

19. Stanovnik…

Avto:

1. De Villiers (Jar, VW)

2. Sainz (Špa, VW)

3. Peterhansel (Fra, Mitsubishi)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja