Iz dirkačevega arhiva: DP v motokrosu leta 1972 (video)

4. 5. 2012
Deli
Iz dirkačevega arhiva: DP v motokrosu leta 1972 (video)

V dobi, ko nas prepljavljajo atraktivni filmi adrenalinskih zasvojencev na dveh kolesih kar malce pozabimo, da se je precej dogajalo že v dobrih starih časih.

Na spletni strani www.aktivni.si trenutno poteka zanimiva nagradna igra, kjer lahko objavite svoj adrenalinski video in se potegujete za bogate nagrade - izmed vseh pa je eden še posebno pritegnil našo pozornost.

Gre za star, na srečo že barvni posnetek Silvina Vesenjaka, nekoč uspešnega motokrosista in enduro voznika, danes pa promotorja 'crosscountryja' - najbolj množičnega motošporta pri nas, kako ga na 50 kubičnem Tomosu žge na polno in sicer na dirki v Orehovi vasi.

Video je vreden ogleda, predvsem zato, ker nam danes ti 'stari borci' dokazujejo, da so znali na polno leteti čez kuclje še pred izumom superzmogljivih motorjev s tehnologijo iz MotoGP ali F1. O kakšnem resnem vzmetenju ne moremo govoriti, ša manj o živahni konjušnici ali zmogljivih zavorah. Takole gledano s posnetka se še za gume zdi, da so precej podobne tistim, s katerimi so se vozili po cestah (itak je bilo včasih veliko več makadama). Veliko užitkov in obujanja spominov.

Veterani, vsa čast!

PeK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"