Agencija za varnost prometa polaga na srce: Motoristi, previdno (video)

4. 6. 2018
Deli
Agencija za varnost prometa polaga na srce: Motoristi, previdno (video)

Že takoj ob začetku motoristične sezone smo bili priča tragičnim dogodkom na naših cestah s smrtnimi žrtvami med motoristi. Do danes se je smrtno ponesrečilo že šest voznikov motornih koles, 32 se jih je hudo poškodovalo, 64 pa jih je utrpelo lažje poškodbe.

Pred nami so lepi in sončni dnevi, ki na ceste privabijo številne motoriste. Ker so ti slabše vidni in pogosto vozijo prehitro, jih drugi vozniki hitreje spregledajo ali jim odvzamejo prednost. Agencija za varnost prometa zato motoriste poziva, naj ne precenjujejo voznih sposobnosti in upoštevajo cestnoprometna pravila, vse druge udeležence v prometu pa k strpni in preudarni vožnji ter dodatni previdnosti.

Agencija za varnost prometa vsem motoristom priporoča, da si ogledajo kratek video posnetek, kjer so predstavljeni mali triki za večjo varnost na motornem kolesu.

Ne pozabimo, motociklizem ne odpušča napak. V prometu, tudi med motoristi, so izkušnje tisti mejnik, ki ločujejo med življenjem in smrtjo.

Agencija za varnost prometa RS

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem