Akrapovič predstavil izpuh za Yamaho MT-10 in TMAX

2. 3. 2022
Deli

Pri Akrapoviču so v sklopu svoje rastoče ponudbe izdelkov za Yamahine motocikle predstavili dve novosti: izpušni sistem Racing Line (Titanium) za Yamaho TMAX 2022 in izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) za Yamaho MT-10 2022.

Najnovejša različica izpušnega sistema Racing Line (Titanium) s homologacijo ES/ECE za Yamaho TMAX vključuje peskan zunanji plašč dušilca iz titana, ki poskrbi za še lepšo zunanjo podobo izpušnega sistema. Dopolnjujeta jo povezovalna cev in kolektor iz nerjavnega jekla, njeno podobo pa zaokroža ročno izdelana kapa iz ogljikovih vlaken, ki izstopa s svojo obliko in vtisnjenim Akrapovičevim logotipom. Izpušni sistem vključuje tudi toplotni ščitnik iz ogljikovih vlaken in katalizator ter izpolnjuje najnovejše zahteve standarda Euro 5.
 
Zaradi uporabe lahkih materialov je izpušni sistem 1,9 kg (21,9 %) lažji od serijskega. Zagotavlja optimalno odzivnost motocikla ter poskrbi za globok in živahen zvok, značilen za Akrapovičeve izpuhe. Poleg tega je izredno preprost za montažo, saj se namesti po načelu »vklopi in igraj« ter ne zahteva dodatnih posegov v agregat. Zaradi vsega naštetega je odličen dodatek za Yamaho TMAX 2022.

Druga novost v ponudbi je izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) s homologacijo ES/ECE za Yamaho MT-10 2022. Po obliki je zelo podoben Akrapovičevemu izpušnemu sistemu za Yamaho R1 razreda Superbike, saj ima zunanji plašč dušilca, povezovalno cev in kapo dušilca prav tako izdelane iz lahkega titana. Zunanji plašč je poleg tega peskan, kar poskrbi za še večji vizualni učinek.

 

Vključuje tudi toplotni ščitnik iz tlačno oblikovanih ogljikovih vlaken, ki so jih pri Akrapoviču tokrat prvič uporabili na izdelku za motociklistični segment. Nova komponenta izpušnemu sistemu Slip-On Line (Titanium) prinaša svežino, poseben videz pa daje tudi motociklu.

 

Izpušni sistem poskrbi za poln in intenziven zvok, ponuja optimalno odzivnost motocikla, njegova montaža pa je zelo preprosta, saj deluje po načelu »vklopi in igraj« ter ne zahteva dodatnih posegov v agregat.