Akrapovič prvič na World Ducati Week v Misanu

21. 7. 2022
Deli
Akrapovič prvič na World Ducati Week v Misanu (foto: akrapovič)
akrapovič

Konec tega tedna se bo podjetje Akrapovič prvič predstavljalo na dogodku World Ducati Week. Gre za dogodek, ki se ga lastniki motociklov znamke Ducati in vsi motociklistični navdušenci preprosto morajo udeležiti.

Podjetje Akrapovič z Ducatijem tesno sodeluje pri tekmovalnih in tudi komercialnih projektih, pri čemer sta podjetji skupaj ustvarili »zanesljivo partnerstvo za premagovanje zahtevnih pogojev« (A Trusted Partnership for Challenging Conditions).

Akrapovič je tako tudi eden glavnih partnerjev dogodka WDW 2022. Kot specialist za obdelavo lahkega titana slovensko podjetje izdeluje izpušne sisteme za različne Ducatijeve motocikle, od Panigaleja V2 in V4 do Ducati Multistrade V4, vsi pa so razviti v tesnem sodelovanju z Ducatijevimi strokovnjaki. Ti izpušni sistemi iz lahkega titana bodo na ogled ves čas dogodka, na katerem bo za dodatne informacije na voljo tudi Akrapovičevo osebje. 

V prvenstvu MotoGP podjetje Akrapovič Ducatijevi tovarniški ekipi dobavlja visoko zmogljive izpušne sisteme že od leta 2014, v prvenstvu WorldSBK pa od leta 2015. Na Akrapovičevem razstavnem prostoru si bodo lahko obiskovalci od blizu ogledali dirkalnik Ducati Desmosedici GP, opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom, ter agregat prvenstva WorldSBK – prav tako opremljen z izpušnim sistemom, izdelanim v slovenskem podjetju. Med drugim bo na ogled tudi unikatni izpušni sistem, s katerim je Jorge Martin (Prima Pramac Racing) letos postavil hitrostni rekord prvenstva MotoGP v Mugellu, kjer je dosegel hitrost 363,6 km/h.

Dogodek bo potekal tri dni, od 22. do 24. julija, na dirkališču v Misanu (Misano World Circuit Marco Simoncelli), blizu italijanske jadranske obale, na njem pa bodo obiskovalcem na voljo najrazličnejše aktivnosti na dirkalni stezi in tudi zunaj nje: razstave, vožnje na dirkalni stezi z lastnim motociklom in testne vožnje. Poleg tega se bodo lahko v živo srečali s trenutnimi Ducatijevimi dirkaškimi zvezdniki in legendarnimi dirkači, ki so nekoč tekmovali za slavno italijansko znamko. World Ducati Week je zagotovo eden najpomembnejših dogodkov na motociklističnem koledarju, ki ga obišče na tisoče ljudi. V podjetju Akrapovič že komaj čakajo, da se dogodka prvič udeležijo ter na svojem razstavnem prostoru pozdravijo prijatelje in vse ljubitelje njihovih izdelkov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja