Akrapovič za otroke

23. 12. 2009
Deli

Kot je že navada v zadnjih treh letih, so tudi tokrat v družbi Akrapovič d.d. ob koncu leta donirali sredstva za nakup medicinske opreme, tokrat že drugič Pediatrični kliniki UKC v Ljubljani, in sicer v vrednosti 10.075, 54 evrov.

Marko Adamič, izvršni direktor je takole obrazložil odločitev za to humanitarno potezo: »V skladu s strategijo družbe Akrapovič d.d. del sredstev namenjamo tudi donacijam, ciljne skupine prejemnikov pretežnega dela teh sredstev pa so družbeno najbolj ranljive in izpostavljene socialne kategorije; invalidi in otroci. Leta 2007 smo tako donirali defibrilator motoristom-reševalcem z Reševalne postaje Ljubljana, lani smo sredstva namenili Pediatrični kliniki UKC Ljubljana za nakup I-stat analizatorja z I-stat tiskalnikom ter hematološkega analizatorja, letos pa smo donirali sredstva v višini 10.075, 54 evrov za nakup BIS vista monitoring sistema, šestih termometrov Genius, treh otoskopov ter dveh oftalmoskopov«.

Donirano medicinsko opremo sta na slovesni predaji 23. decembra 2009 v prostorih Pediatrične klinike UKC Ljubljana iz rok g. Marka Adamiča, izvršnega direktorja družbe Akrapovič d.d., prevzela strokovni direktor Pediatrične klinike, prof. dr. Rajko Kenda, dr. med., viš. svetnik in namestnica glavne medicinske sestre ga. Anita Štih, vms, univ.dipl.org.

V družbi Akrapovič d.d. so prepričani, da bodo na Pediatrični kliniki donacijo s pridom uporabili in da bo delo strokovnjakom, ki se posvečajo zdravljenju in reševanju otrok tudi na ta način olajšano. Seveda pa je donacija v prvi vrsti namenjena otrokom, saj jim na tak način želijo omogočiti čim boljšo oskrbo in po možnosti čim hitrejši povratek domov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja