Amatersko CHD prvenstvo v sklopu JURA pokala

25. 3. 2011
Deli
Amatersko CHD prvenstvo v sklopu JURA pokala

Pod okriljem AMZS Šport bo letos v sklopu pokala JURA potekalo tudi amatersko prvenstvo v hitrostnem motociklizmu.

Iz AMZS Šport smo prejeli obvestilo, ki bo zagotovo razveselilo amaterske ljubitelje hitre vožnje s športnimi motocikli. Takole pravijo:

Letošnjo sezono bodo imeli motociklisti, ki so se odločili, da je zanje varneje hitro voziti po dirkališčih kot po naših cestah v vsakdanjem prometu, prvič priložnost nastopiti v amaterskem prvenstvu Slovenije v hitrostnem motociklizmu.

Pri Avto moto zvezi Sloveniji - Šport smo se odločili razpisati prvenstvo za voznike, ki začenjajo s svojim dirkanjem na dirkališčih, kakor tudi za tiste, ki jim je dirkanje v užitek in sproščanje, nimajo pa morda ambicij ali pogojev, da bi se bolj aktivno začeli udeleževati dirk na višji ravni, kot je na primer prvenstvo Alpe Adria, v okviru katerega se že vsa leta samostojnosti vozi tudi državno prvenstvo Slovenije.

Glede na dejstvo, da dirkališča v Sloveniji nimamo, smo primorani tudi amatersko prvenstvo prirediti v tujini, glede na predvideno število naših voznikov pa smo vzeli model po zgledu Alpe Adria tekmovanj. Glede na dobro organiziranost in tradicijo ter popularnost, ki jo uživa pri mnogih slovenskih voznikih, smo se odločili organizirati amatersko prvenstvo pod okriljem JURA pokala, ki ga že več kot desetletje uspešno vodi g. Franz Sachs iz Nemčije.

Predvideni termini za dirke amaterskega prvenstva Slovenije so:

- 23. -24.04 na Pannoniaringu

- 10-12.06. na Slovakiaringu

- 19.-21.08 na dirkališču Brno

- 1.-2.10 v okviru finalne dirke JURA pokala na Slovakiaringu.

Pogoj za sodelovanje v prvenstvu je, da je voznik imetnik rekreativne ali amaterske licence AMZS šport. Pogoji za pridobitev so objavljeni na spletni strani.

S pridobitvijo licence je voznik dolžan spoštovati tudi športni pravilnik AMZS šport in panožni pravilnik za amatersko prvenstvo v hitrostnem motociklizmu.

Seveda je potrebno prijavo pravočasno poslati organizatorju JURA-racing, kjer so nekatere prireditve v začetku sezone že precej zasedene, zato se je potrebno podvizati. Vse informacije na spletni strani organizatorja. Priporočamo, da s prijavami pohitite predvsem za dirko od 22.-24.04. na Pannoniaringu.

Dodatna vprašanja v zvezi z amaterskim prvenstvom Slovenije lahko postavite preko elektronske pošte na naslov: sport@amzs.si ali po telefonu 01-5305230 - pisarna AMZS šport.

Za vse, ki jih zanima sodelovanje v prvenstvu, bo organiziran tudi informativni sestanek, ki bo predvidoma (glede na število zainteresiranih) v ponedeljek, 04.04.2011 v dvorani AMZS šport na Dunajski cesti 128 v Ljubljani. Točen termin bo objavljen na spletni strani AMZS šport.

AMZS šport

Komisija za hitrostni motociklizem

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol