Aprilia 'Race Machine' razkrita

22. 2. 2008
Deli

Na Piaggiovi trgovski konvenciji so 1.200 trgovcem iz celega sveta predstavili novo Aprilio RSV4, ki so jo zaenkrat poimenovali kar 'Race Machine'.

Kot lahko vidite po fotografijah so se je lotili oblikovati malce manj "na vogale" in so uporabili oblejše linije, a ne na račun agresivnegega izgleda. Takole na prvi pogled v nekaterih podrobnostih celo malce spominja na Suzukijev GSX-R 600. Italijani obljubljajo, da bo javnosti predstavljena jeseni letos, sicer pa bodo s tem dirkalnikom tekmovali v prvenstvu superbike že prihodnje leto. Ob vstopu BMW-ja v ta razred in ob napovedih MV Aguste zna biti še kako zanimovo!

RSV4 poganja 1000 kubični V4 motor z valji pod kotom 65°, zmogel pa naj bi prek 200 KM. O ceni še ne govorijo, verjetno pa bo stala vsaj toliko kot Ducatijev 1098 (najverjetneje s tistim žlahtnim R na koncu). Sanjajte, kajti prav veliko jih pri nas še ne bo tako hitro.

Morda pa je to tudi že prva javna napoved serisjekga superšportnega motocikla z več kot 200 KM. Si mar lahko kaj podobnega obetamo od nove Yamahe R1 ali Suzukija GSX-R 1000? Magična meja 200 namreč vse hitreje izginja!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja