Ariel oživlja proizvodnjo motociklov

2. 7. 2014
Deli

Ariel, nekdaj pomemben proizvajalec motociklov, ki je proizvodne trakove ugasnil davnega leta 1967 bo kot kaže spet začel proizvajati motocikle.

Kot kaže so trendi na tržiščih naklonjeni pozabljenim znamkam. Na novo so tako oživele znamke Horex, Bultaco in Indian, pridružuje pa se tudi omenjeni Ariel.

Ariel je sicer znamka, ki jo mnogi poznamo po izdelavi povečane verzije cestnega gokarta z imenom Atom, tega pa poganjajo Hondini motorji. Zato morda ni naključje, da bo tudi dva modela motociklov poganjal motor, ki ga je doniral model VFR 1200, imenovala pa se bosta Ace.

Ace bo neglede na izvedbo namenjen kupcem z globokimi žepi, posebnost tega modela pa ne bo v pogonski tehniki, pač pa v modularnem trellis okvirju in skorajda neskončnih možnostih personalizacije tega motocikla. Prvi model bo oblikovan kot večina klasičnih nakedov in bo imel Ohlinsovo vzmetenje, pa bo drugi spominjal na kruzerja, imel pa bo tudi edinstveno vpetje prednjega kolesa.

Poleg Hondinega V4 motorja bo Ariel prvezel tudi dvosklopčni menjalnik in v osnovi Nissinov zavorni sistem, za doplačilo pa bo mogoče izbrati tudi vrhunske Brembove komponente. Protiblokirni zavorni sistem in sistem proti zdrsu bosta v Ariele vgrajena serijsko. Glede na to, da bo vsak Ariel praktično unikaten, ter da bo mogoče izirati tudi med opremo izdelano iz dragocenega karbona bo cena najverjetneje zelo popoprana.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol