Audijev prevzem Ducatija: Obvestilo za javnost

26. 4. 2012
Deli
Audijev prevzem Ducatija: Obvestilo za javnost

O nemškem prevzemu italijanskega proizvajalca motociklov smo že pisali. Tokrat objavljamo celotno obvestilo za javnost, ki smo ga prejeli s strani Audi AG.

AUDI AG prevzema izdelovalca športnih motociklov Ducati Motor Holding S.p.A.

Ingolstadt (Nemčija)/Bologna (Italija), 18. april 2012  – Družba AUDI AG bo od skupine Investindustrial prevzela legendarnega italijanskega izdelovalca športnih motociklov Ducati Motor Holding S.p.A. s sedežem v Bologni. Prevzem naj bi bil realiziran kar najhitreje, potem ko bo pridobljeno soglasje skladno s kartelno zakonodajo. S tem sta se danes v Hamburgu strinjala nadzorna sveta družb AUDI AG in VOLKSWAGEN AG. Ducati v svetu velja za vodilno prestižno znamko za izdelovanje motornih koles in so ponaša z izjemnim strokovnim znanjem s področja motornih tehnologiji in lahke gradnje.

Poleg legendarnih italijanskih znamk Lamborghini in Italdesign je Ducati zdaj že tretji Audijev steber v Severni Italiji. Obenem je to tudi nadaljnji gradnik Audijeve strategije rasti. Rupert Stadler, predsednik uprave družbe AUDI AG: "Ducati v svetu velja za prestižno znamko med proizvajalci motornih koles in se lahko pohvali z dolgo tradicijo na področju športnih motociklov. Podjetje se ponaša z odličnim znanjem o visokozmogljivih motorjih in lahko gradnji in se uvršča med najbolj donosne izdelovalce motornih koles na svetu. Ducati se torej odlično ujema z Audijem." Napredni krmilni sistemi, posebni postopki zgorevanja v komorah pri Ducatijevih motorjih, s tem povezana športna usmeritev in bogate izkušnje s področja lahke gradnje torej za družbo AUDI AG in koncern Volkswagen predstavljajo velik potencial.

Predsednik Audijevega skupnega delavskega sveta Peter Mosch je izjavil, da predstavniki delojemalcev družbe AUDI AG podpirajo trajnostno, soglasno sprejeto strategijo rasti podjetja. Peter Mosch: "Izkoriščati moramo priložnosti, ki jih Audiju ponuja globalizacija. To tudi delamo. Vsi Audijevci se že veselimo sodelovanja z novimi kolegicami in kolegi iz družbe Ducati."

Ducati je usmerjen globalno in proizvaja na sedežu družbe v Bologni ter v lastni tovarni na Tajskem. Podjetje ima pod seboj vrsto hčerinskih uvozniških družb na strateških trgih. Strokovnjaki pričakujejo, da bo trg motornih koles v naslednjih letih močno zrasel, predvsem v Aziji. V letu 2011 je Ducati prodal okrog 42.000 motornih koles in dosegel promet v višini okrog € 480 mio. Družba ima okrog 1.100 zaposlenih.

Leta 1926 sta družbo v Bologni ustanovila Adriano in Marcello Ducati. V podjetju Società Scientifica Radiobrevetti Ducati so najprej izdelovali sestavne dele za radie. Leta 1949 so začeli proizvajati motorna kolesa.

Ducati se s svojim tekmovalnim oddelkom Ducati Corse že več desetletij aktivno udejstvuje v športnem motociklizmu. Danes se največ posvečajo uradni tovarniški ekipi Ducati, ki v razredu MotoGP nastopa na svetovnem prvenstvu v motociklizmu, in prvenstvu Superbike World Championship, kjer podpirajo uspešne zasebne tekmovalne ekipe. Ducati je v okviru svetovnega prvenstva superbike na 21 tekmovanjih 17-krat osvojil naslov zmagovalca med proizvajalci in 14-krat med vozniki.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"