Bagoroš s KTM-om še (vsaj) dve leti, kmalu prične voziti Duke 690

16. 11. 2011
Deli

Slovenski stunter je s 125-kubičnim Dukom izvajal trike na milanskem motosalonu, kjer je podpisal pogodbo s KTM-om še vsaj za dve leti.

Dvaindvajsetletni Rok Bagoroš je na salonu EICMA 2011 v Milanu podpisal dvoletno pogodbo z avstrijskim KTM-om in tako postal ekskluzivni KTM-ov stunter. Dogovorili so se tudi, da po enem letu izvajanja trikov s 125-kubičnim Dukom že decembra prične trenirati še z Dukom 690.


"S podpisom te pogodbe se mi odpirajo nova vrata v mojem nadaljnjem razvoju, obenem pa smatram, da so vodilni v KTM-u po enoletnem partnerstvu začutili moj potencial. Navdušen sem nad tem, da sem sedaj član elitne skupine tovarniških dirkačev, ki na različnih področjih motošporta, pa naj bo to v motokrosu, enduru ali reliju, dosegajo vrhunske rezultate. A dobra družba ni vse, tu je še tovarniška podpora v materialu, tesno sodelovanje z razvojnim oddelkom, s katerim bom lahko pripravil vrhunska 'stunt' motocikla. Dosedanji KTM Duke 125 seveda ostaja del obveznega programa, pridružil pa se mu bo še povsem novi KTM Duke 690. Vznemirjenje težko pišem z besedami, saj bom namesto 15 zdaj preganjal kar 70 'konjev," je po uspešnem tednu v Italiji komentiral Rok, ki se že veseli promocijskih turnej po Evropi, Aziji in Južni Ameriki.

Da je Roku res uspel veliki met, potrjuje statistika njegove spletne strani, saj na njej beleži obiske iz 77 držav sveta.

foto: Marcello Manonni

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja