BMW in Akrapovič z atraktivnim projektom prispevata k dobrodelnosti

2. 4. 2022 | Primož Jurman
Deli

BMW Group s številnimi iniciativami uresničuje zavezo k soustvarjanju (boljše) družbe. V Sloveniji se podjetje zavezi tokrat pridružuje s projektom Empathy. Slednjega predstavlja po meri (»custom«) izdelan motocikel BMW R18, s prodajo istoimenske kolekcije pa bo zbiral finančna sredstva za dobrodelni namen. Sredstva bodo namenjena občasni sodelavki BMW Motorrad in ljubiteljici znamke BMW Lani Nini Markelj, ki je v kolesarski nesreči utrpela hude telesne poškodbe. Izkupiček od prodaje izdelkov bo preko neprofitnega društva Never Give Up namenjen za rehabilitacijo in prilagoditev življenjskih pogojev za prejemnico donacije.

Motocikel BMW R18 je prvi tovrsten motocikel znamke BMW, predelan v Sloveniji. V sodelovanju s podjetjem Dreamachine in podjetjem Akrapovič je BMW R18 dobil nov izgled z nekaterimi unikatnimi komponentami. Dvodelna posoda za gorivo, oplemenitena s karbonskim pokrovom in bočnimi oplatami je delo Dreamachine tako kot karbonska zaščita sprednjega dela agregata, prednji in zadnji blatnik z zavorno lučjo led in smerniki znamke Kellerman.

Dodani so kolesni obroči znamke TTS, novi so sedež, sprednja maska z žarometom led, bočni nosilec registrske tablice ter krmilo, drugačna so vzvratna ogledala. Izpušni sistem je unikatno Akrapovičevo delo, ki z zvočno kuliso poskrbi za nezmotljiv globok zvok dvovaljnika. Posebnost motocikla in kot pika na i je svetleč napis Empathy na bloku agregata, ki celotnemu motociklu daje poseben pečat in atraktiven izgled.

Preobrazba motocikla je v okviru projekta Empathy povezana z grajenjem novega načina življenja prejemnice donacije. Samo Trpin, direktor BMW Motorrad Slovenija, je z ekipo vložil veliko časa in sredstev, da se je projekt Empathy uresničil: »Ideja o pomoči se je porodila, takoj ko smo maja 2021 slišali za nesrečo s kolesom Lane Nine. Ko smo spremljali njeno zgodbo, kako na novo gradi svoje življenje, se je porodila nadgradnja naše ideje – da tudi mi iz nečesa tako imenitnega, kot je motocikel BMW R18, sestavimo nekaj drugačnega, tako kot svoje življenje sestavlja Lana Nina.« Na novo zgrajeni motocikel so v BMW Motorrad Slovenija povezali v projekt Empathy. Z njim želi BMW Slovenija spodbuditi skrb za sočloveka v najtežjih trenutkih.

BMW R18 Empathy bo potoval po Sloveniji in spodbujal k nakupu izdelkov istoimenske kolekcije. Izdelki z znamko Empathy, ki jih je mogoče kupiti in s tem prispevati sredstva za dobrodelni namen, so: moški in ženski pulover s kapuco (30 €), moška in ženska majica s kratkimi rokavi (10 €), kapa (15 €) in obesek za ključe (5 €). Izdelki so na voljo za naročilo preko društva Never Give Up po elektronski pošti matej@nevergiveup.si. V prihodnje bodo izdelki na voljo tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih BMW Motorrad, in sicer BMW Avtoval Grosuplje, BMW Selmar Celje in BMW Selmar Maribor.

Prodaja izdelkov bo obenem potekala na dogodkih, kjer se bo predstavljal na novo zgrajeni model R18 Empathy, in sicer med 7. in 10. 5. ter 13. in 15. 5. 2022, prvič pa že v sklopu dogodka BMW Arena na Pokljuki med 30. marcem in 10. aprilom 2022. Projekt pa bo dobil tudi mednarnodno razsežnost, saj bo motocikel R18 Empathy predstavljen na Pure&Crafted festivalu 1. julija in Mednarodnih dnevih BMW Motorrad 2. in 3. julija 2022 v Berlinu.

Izkupiček od prodaje izdelkov bo v celoti namenjen Lani Nini Markelj za njeno rehabilitacijo in prilagoditev življenjskih pogojev.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"