V enem dnevu prevozil 3.390 kilometrov. Orodje? BMW K1600GT.

Ste si zapomnili, koliko kilometrov ste doslej največ prevozili v enem dnevu Sedemsto, osemsto? Veliko, a daleč od rekorda.

22. 3. 2017

Trenutno si rekord v najdaljši prevoženi razdalji v 24 urah z motociklom lasti Kalifornijčan Carl Reese.

Možakar je v svojih domačih logih znan po podiranju različnih vztrajnostnih rekordov, v zadnjem času večinoma z vozili na električni pogon. Nam je sicer bolj všeč zato, ker je tudi večkratni udeleženec in rekorder na transcelinski dirki Cannonball Run. Pogoj za udeležbo je, da je motocikel, s katerim tekumjete, star vsaj 95 let.

Vrnimo se k najnovejšemu rekordu, ki ga je Carl postavil na dirkališču v Teksasu. S povsem serijskim motociklom BMW K 1600 GT je v 24-urah prevozil 3.390 kilometrov. Povprečna hitrost je znašala okrog 140 kilometrov na uro. Carl je želel preseči hitrostno povprečje stotih milj na uro (160 km/h), vendar mu to ni uspelo, ker je grob dirkališki asfalt popolnoma izčpral en komplet gum.

BMW je to maratonsko vožnjo prenesel brez vsakršnih težav, po končanem podvigu pa Carl ni bil utrujen. Samo žejen.

Matjaž Tomažič
foto: BMW

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri