BMW Motorrad Days 2012 skozi oči Primoža Jurmana

9. 12. 2012
Deli

Pred različnimi zbori in srečanji motoristov ima človek dvome. Največkrat so vezani na prepoteno motoristično množico, različna opojna sredstva in čemerno boljšo polovico, ki ji, sedeči ob strani, preseda čvek o dvokolesnih temah in opolzkostih.

Če povemo, da je bilo letos na svetovnem srečanju ljubiteljev motociklov BMW več kot 30.000 obiskovalcev, da je na prizorišču velikanski šotor tipa oktoberfest in da obiskovalci pridejo tja res z vsega sveta, so vsi prej opisani pogoji izpolnjeni.

A vendarle, počakajte malo, ni povsem tako. Na dobrih 450 kilometrov dolgo pot proti priljubljenemu nemškemu zimskošportnemu središču se velja popeljati čez avstrijske ali italijanske prelaze. Če je to skupinska tura, tako kot jo je 'užgalo' nas 13 v organizaciji BMW-jevega slovenskega zastopnika, pa je pot še toliko bolj zanimiva.

Organizacija je nemško natančna, odlična torej, vseskozi se nekaj dogaja. Mesto samo je polno bavarske tradicije, čas razprodaj pa je še en element, da vaša spremljevalka odide z vami. Če vas in njo premaga utrujenost, si lahko odpočijeta in ujameta sončne žarke na umetno zgrajeni 'plaži' ali rečete kakšno z zvezdo superbike prvenstva, Marcom Melandrijem.

Garmish torej ponuja veliko vsega v slogu 'dobra volja je najbolja', tudi motorističnega druženja in glasbenega rajanja ob litrskih 'kriglah'. Dokaz, da so motocikli lahko dober izgovor za prijeten izlet v dvoje. Midva bova še šla!

Besedilo in foto: Primož Jurman

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol